Ekkor váltja hidegfront a 40 fokos hőséget

Forrás: Shutterstock -
hidegfront időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
35-40 fokos melegre számíthatunk a következő napokban. A hét vége felé csapadék hoz enyhülést. 

Szerda


Sok napsütésre számíthatunk, inkább csak északkeleten van esély záporra az ott megnövekvő gomolyokból. Országos hőség lesz 31-38 fokos maximumokkal. Az északnyugati szél mérsékelt lesz.


Csütörtök


Csak fátyolfelhők zavarják a perzselő augusztusi napsütést. Nem lesz csapadék. Rekkenő hőség valószínű több helyen 35 fok feletti csúcsértékkel. Élénk lesz a délnyugati szél.

Forrás: Shutterstock

Péntek


Délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél fokozódhat viharossá. Hidegfront éri el hazánk térségét. ÉNy-on 29-30, DK-en 39-40°C várható.


Szombat


Augusztus 20-án gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és a középső tájakon több helyen fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. 25 és 32 fok között változik a hőmérséklet.


Vasárnap


Továbbra is sok lesz felettünk a gomolyfelhő, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 25 és 30 fok közötti, mérsékelten meleg idő ígérkezik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.