RETRO RÁDIÓ

Ennyit ajánlott a vezetőség a kukásoknak, nem kérnek belőle





A szemétszállítók bejelentették, nem tudtak megállapodni a vezetőséggel, ezért szerdán sem állnak munkába.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.04.
tiltakozás

Lapunk munkatársai az FKF Ecseri út központjánál vannak, hogy folyamatosan beszámolhassunk olvasóinknak arról, mi történik a sztrájkoló kukásokkal.

Kedden a vezetőség úgy döntött megpróbál megegyezni a munkát beszüntető kollégáikkal, azonban nem jártak sikerrel.

Munkatársunknak az egyik dolgozó elmondta, hogy egyszeri juttatásként 150 ezer forintot ajánlottak fel nekik, de ők ezt nem fogadják el.

Kedd délután a kukások bejelentették, szerdán folytatják a sztrájkot.

Fizetésemelést akarnak

A Metropolnak az egyik sztrájkoló férfi elmondta, korábban már jelezték, hogy fizetésemelést akarnak, de senki nem reagált erre, nem vették őket komolyan.

Várjuk az igazgató úr nyilatkozatát, de sajnos ha nem változnak a munkakörülményeink, addig sajnos nem kezdünk el dolgozni. Annyira felemelkedtek az árak, hogy nem tudjuk eltartani a családot, 250 ezer forintból nem lehet megélni” – mondta.

Választ kaptak a sztrájkoló kukások

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közleményt adott ki az álláspontjáról.

„A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióban ma reggel előzetes bejelentés nélküli, a köznyelvben ún. vadsztrájknak nevezett munkabeszüntetés kezdődött. A Társaság néhány száz munkavállalója az egyik telephelyen nem vette fel a munkát. A munkavállalók elmondták, hogy az első rezsiszámláik kézhez vétele során szembesültek azzal, hogy a Főváros által adott béremelést az infláció és a rezsi növekedés felemésztette.

A Fővárosi Önkormányzat és az érintett két reprezentatív szakszervezet 2021. júniusában Bérpolitikai Megállapodást kötött, amely az összes Fővárosi Önkormányzati érdekkörbe tartozó munkavállalóra vonatkozik. A megállapodás alapján az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai is 15% átlagos béremelésben részesültek 2022. január 1-jétől.

A Budapesti Közművek ismeri és megérti a munkavállalók súlyos gondjait, mindennapi nehézségeit a jelenlegi magyarországi magas inflációs és megélhetési válságban. Ezzel együtt a jogellenes vad sztrájkot a munkáltató nem tartja megfelelő és célravezető eszköznek. A Budapesti Közművek felkérte az érintett munkavállalókat, hogy a munkát haladéktalanul vegyék fel. A BKM vezetése készen áll arra, hogy jogszerű keretek között közösen keressenek reális megoldást a kialakult helyzetre, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a munkavállalók jelöljék ki maguk közül a választott tárgyaló delegáció tagjait. Amennyiben ez nem történik meg, a budapestiek rövid időn belül meg fogják szenvedni a hulladékszállítás leállását.

A fővárosiak által befizetett hulladékgazdálkodási díjak nem jutnak el maradéktalanul a Társasághoz. A Budapesti Közművek többször jelezte a munkavállalók felé, hogy az állami NHKV Zrt. (kukaholding) az elmúlt három évben a korábbi évekhez képest mintegy 3-5 Mrd Forinttal kevesebb forrást juttatott az FKF tevékenység finanszírozására”.





Ezeket olvastad már?
„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás