A palacsintával sokan úgy vannak, mint Gombóc Artúr a csokival, jöhet belőle bármilyen, képtelenség rá nemet mondani. A hagyományos túrós, kakaós lekváros változatot feldobhatjuk úgy, ha nem tekerjük, hanem rétegezzük a tésztát. A rakott palacsintát bárhogyan is variálod, az eredmény garantáltan isteni finom desszert lesz, ráadásul, mivel kerek, akár egy tortát is kiválthatsz vele.
A rakott palacsinta egyik alfaja a csúsztatott palacsinta, ami két dologban különbözik a hétköznapi palacsintától. Az egyik, hogy a tojás fehérjét habbá verjük, és úgy keverjük a lisztes-tojássárgájás-tejes masszához, a másik, hogy csak az egyik felét sütjük meg, és úgy csúsztatjuk egymásra a palacsintákat.
Nézzük most a legjobb recepteket, amit csak rakott palacsinta, palacsintatorta és csúsztatott palacsinta témakörében találhattok!