Egyre több a háborús halott Ukrajnában: a hírek szerint a helyiek érzik az oszló testek szagát

Forrás: Shutterstock -
vagon háború Orosz-ukrán háború háborús halott áldozat vasút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kárpátalján a helyiek úgy tudják, hogy vasúti kocsikban tárolják az orosz-ukrán háborúban elesett katonák holttestét. Az ott élők állítólag már nem bírják elviselni az oszló testek bűzét...

A Tények stábja bejutott az egyik háborúban elesett áldozat temetésére Kárpátalján. A katona testvére, Bobik Viktória a frontról érkezett a búcsúztatóra, és megrázó őszinteséggel vallott a háborús helyzetről.

A hivatalos hírforrások szerint eddig 12 magyar áldozata van a fegyveres konfliktusnak, de tekintve, hogy az elhunytak számáról szóló pontos adatok hadi titoknak minősülnek, be kell érnie a világnak azzal, amit a kijevi elnöki iroda közöl.

Viktória és családja csupán 9 kilométerre lakik a magyar határtól. A katonaként is helytálló nő arról is beszélt, hogy nem minden elesettnek adatik meg a végtisztesség. Legendaként kapott szárnyra a hír, hogy vasúti vagonokban tárolják őket, ám erről senki nem mer beszélni.

Domszky László a riportban arról beszél, hogy állítólag a holttesteket Mezőterebesen, vasúti vagonokban tárolják. A helyiek azt mondják, ez csak legenda, valójában ez a vonat Bátyún van, itt azonban tilos forgatni. Kamerán kívül az ott élők elmondták, gyakran érzik az oszlásnak indult holttestek szagát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.