RETRO RÁDIÓ

Dárdainak elege lett a huzavonából, elhagyta Berlint





Dárdai Pál kocsiba vágta magát a feleségével és Teddy kutyájukkal, és meg sem álltak a Balatonig. Ott várják a híreket Berlinből: közeleg a döntés órája a Hertha és így az ő jövőjéről is.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.06.06.
Dárdai Pál balaton Hertha másodosztály család

A tervezettnél pár nappal később, de a Hertha-vezetőkkel folytatott tárgyalásai végeztével megkezdte bő kéthetes magyarországi nyaralását Dárdai Pál. Feleségével, Mónikával a Balaton partján várja a berlini fejleményeket: a döntést a klub és vele együtt az ő jövőjéről. Ha a Hertha végül pótolni tudja a hiányosságokat és megkapja a Bundesliga-másodosztályhoz szükséges licencet, akkor a következő szezonban is mindenki Pálja lesz a vezetőedző. Ha viszont az utóbbi napok idegőrlő huzavonája után, a gazdasági nehézségek miatt csak az amatőr negyedosztályban (Regionalliga) indulhat az eladósodott Hertha, akkor nem marad a kispadon.

Dárdai Pál sorsa is a Hertha licencén múlik
Dárdai Pál jövő évi munkája is a Hertha licencén múlik Fotó: AFP

Dárdai és neje repülő helyett autóval utaztak haza.

– Éppen nyolc óra múltán itt vagyunk. Fárasztó autózás, de Teddy miatt máshogy nem megy – utalt a Hertha magyar klubikonja a Bildben a család legújabb tagjára, egy maltipoo fajtájú kutyára.

Dárdai immár 26. éve szolgált német klubja vezetőinek szerda délutánig van idejük pótolni a licenckérelem legfőbb hiányosságát a Német Labdarúgóligánál (DFL). Ahhoz, hogy bizonyítsák, megvan a fedezet a működésre a 2. Bundesliga következő szezonjában, be kell mutatniuk egy 40 millió eurós (közel 15 milliárd forint) bankgaranciát. Ez hétfőn még nem állt rendelkezésre, mert a Hertha új amerikai résztulajdonosa, a 777 Partners megoldási javaslatát nem fogadja el a liga.

Kay Bernstein elnök nyilatkozatából is arra lehet következtetni, hogy csak a licencen múlik, Dárdai marad-e a Hertha edzője a másodosztályban:

– Jó beszélgetéseket folytatunk Pállal. Ezt az utat kell folytatnunk. A következő napokban bejelentést teszünk, de egyelőre még semmit sem írtunk alá, a tárgyalások még zajlanak – mondta a vezérszurkolóból lett melegítőfelsős klubelnök, aki a megválasztása után kicsit még neheztelt egykori kedvencére, aki a riválisa mellett kampányolt, de azóta szent a béke köztük.





 





Ezeket olvastad már?
Dárdai Pál borba fojtja a bánatát

Dárdai Pál borba fojtja a bánatát

Benézel a bikini mögé? Falatnyi ruciban napozik a tetovált álomnő

Benézel a bikini mögé? Falatnyi ruciban napozik a tetovált álomnő

Chema az új Marco Rossi: „Most már ez az én országom is”

Chema az új Marco Rossi: „Most már ez az én országom is”

Óriási botrány a Fradinál, megbüntették a válogatott csatárt

Óriási botrány a Fradinál, megbüntették a válogatott csatárt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás