Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem remekeltek az olaszok: itt van a világ top 10 legjobb pizzériája

default user icon
MME
Igen furcsán alakult az a rangsor, amiből kiderült, hogy világszerte melyik az a tíz város, ahol tényleg a legjobb pizzákhoz juthatunk. Bármennyire is meglepő, de Róma csak holtversenyben tudott a top 10-be kerülni.

Ha valamilyen olasz kajával kapcsolatos toplistába botlunk, akkor nem kérdés, hogy egyöntetűen az itáliai konyhát fogjuk győztesként kihozni, ami az ország gasztrokultúráját ismerve egyáltalán nem túlzás. Nos, pont ez volt a helyzet a világ top 10 legjobb pizzériájával is – aztán csak néztünk, mint a moziban.

Történt ugyanis, hogy egy olasz szakemberekből álló csoport a legjobb pizzériákat rangsorolta világszerte több szempont alapján, amit később a CNBC városokra bontott. Meglepő volt az eredmény, merthogy a legkiválóbb pizzériákkal rendelkező város végül New York lett, Róma pedig csak holtversenyben tudott odaérni a dobogó legelső fokára. A szakértők szerint mind a két város öt-öt top étteremmel rendelkezik.

Nápoly a harmadik (3.) helyett tudta megkaparintani, míg a top 10-be csak két másik olasz város, Caserta a hatodik (6) hellyel, Milánó pedig a nyolcadikként (8.) tudta képviselni a pizzák Mekkáját. A negyedik (4.) helyet Londonnak sikerült megkaparintania, Tokió az ötödik (5.), míg Párizs csak a hetedik (7.) helyig tudott felkapaszkodni. Koppenhága okozott csak igazán nagy meglepetést. A város, ami nem éppen a pizzáiról híres, mégis behúzta a kilencedik (9.) helyet, Hongkongnak pedig a tizedik (10.) helyezéssel kellett megelégednie. Második helyet a holtverseny miatt nem hirdet a zsűri.

  1. New York, Egyesült Államok és Róma, Olaszország
  2. --
  3. Nápoly, Olaszország 
  4. London, Egyesült Királyság
  5. Tokió, Japán
  6. Caserta, Olaszország 
  7. Párizs, Franciaország 
  8. Milánó, Olaszország 
  9. Koppenhága, Dánia 
  10. Hongkong, Kína

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss