50 éves lett az Agymenők Sheldonja – 10 dolog, amit te sem tudtál Jim Parsonsról

Agymenők (sorozat) Jim Parsons születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első színészi feladata egy madár eljátszása volt, nem is szereti a Star Treket, csak sofőrként szeret autóba ülni, és ő lett a világ legjobban fizetett sorozatszínésze. 50. születésnapját ünnepli Jim Parsons, akit mindenki csak Sheldonként ismer, és akit egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntünk.

Az Agymenőkben folyamatosan utalt a valódi életkorára


Parsons leghíresebb szerepében, az Agymenők sorozat Sheldon Cooperjaként rendszeresen hordott olyan pólókat, amiken a 73-as szám szerepel, sőt a karakter többször el is mondja, hogy a 73-as a kedvenc száma. Nem véletlenül épp ez: Jim Parsons ugyanis ebben az évben, 1973. március 24-én született.

Parsons leghíresebb szerepében: az Agymenők sorozat Sheldon Cooperja Forrás: CBS

Tanárok és franciák is a rokonai


Az ősei között angolok, németek, skótok, és egy távoli ág révén franciák is találhatók. Az édesanyja tanárként dolgozik, és a húgából, Julie-ból is tanár lett, sőt ugyanabban az iskolában és ugyanabban az osztályteremben is tanított, mint az édesanyjuk.

Az első színészi feladata egy madár eljátszása volt


A texasi Houstonban nőtt fel, és hatévesen játszott először egy iskolai darabban, ahol egy madarat kellett alakítania. Később a Houstoni Egyetemen képezte tovább magát színészként, mielőtt New Yorkba költözött volna a karrierje érdekében.

Sokáig próbálkozott, mielőtt sikerült befutnia


Színpadi színészként dolgozott sokáig, és időnként reklámfilmekben szerepelt, miközben folyamatosan próbált betörni a tévésorozatok világába. Saját bevallása szerint közel 30 olyan sorozat szereplőválogatásán vett részt, amiket aztán nem rendeltek be a csatornák. Először az Amynek ítélve című sorozatban sikerült szerepet kapnia, majd 33 éves korában jött az Agymenők és a világhír.

Ő volt a világ legjobban fizetett sorozatszínésze


Az Agymenők első évadában még csak 60 ezer dollárt kapott részenként, majd az óriási siker az ő gázsijára is hatott. A sorozat végén már 1 millió dollárt, plusz a nyereség egy bizonyos százalékát kapta epizódonként, ezzel pedig a Pennyt játszó Kaley Cuoco társaságában a világ legjobban fizetett televíziós színészei lettek.

Egy méhfajt is elkereszteltek róla


2013-ban brazil biológusok felfedeztek egy új méhfajt, amit Euglossa Bazingának neveztek el Sheldon Cooper közismert szavajárása, a Bazinga! nyomán.

20 éve él együtt a férjével


Immáron 20 éve alkotnak egy párt Todd Spiewak designerrel, akivel 2017 óta házasságban is élnek, és egy közös produkciós céget is működtetnek.

Nem azokat a sorozatokat szereti, mint Sheldon


Sheldon Cooper köztudottan nagy sci-fi rajongó, és olyan sorozatok a kedvencei, mint a Star Trek, vagy a Doctor Who. Jim Parsons ezzel szemben nem is nézte soha ezeket a szériákat, és inkább más műfajokat kedvel: gyerekkorából a Mary Tyler Moore, a Three's Company, a Családi kötelékek és a Cosby című tévéshow-kat, a mai kínálatból pedig A Grace klinikát, a Lostot és az Americal Idolt.

Utál utasként kocsiba ülni


Ha teheti, akkor csak olyankor ül autóba, ha ő vezetheti azt. Ez pedig azért van így, mert az enyhe rosszulléttel járó ún. utazási betegségben szenved, ami akkor nem jön elő, ha ő a sofőr.

Már csak a hangját adja Sheldonnak


Az Agymenők befejezése után sem szakadt el a leghíresebb karakterétől, hiszen Az ifjú Sheldon című előzménysorozatban is közreműködik narrátorként és producerként is. De idén nagyvásznon is látható lesz a Just by Looking at Him című mozifilmben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.