Létrehozva: 2023.06.07.
Módosítva: 2023.06.07.

Megszólalt a sztárok kutyatrénere: ezt mondta Tóth Andiról és Bailey-ről

Nyakas Gábor rengeteg magyar híresség kutyájának a kiképzésében vett részt. Többek között Tóth Andiéban is, aki már az őrző-védő tanfolyamot kezdte el kedvencével.

Tagadhatatlan, hogy Tóth Andi egyik legnagyobb támasza és hű társa az életben nem más, mint négylábú kedvence, Bailey. A visszavonult énekesnő régi vágya volt, hogy gazdi lehessen, ráadásul azt is tudta, hogy egy rottweilert szeretne felnevelni. Ám még mielőtt bármibe fejest ugrott volna, felelősségteljes gazdiként felkereste az ország egyik legnépszerűbb kutyatrénerét tanácsokért, aki már több híresség kedvencét is okította.

Fotó: Bors/Facebook
Tóth Andi őrző-védő tanfolyamra jár a kutyájával, Bailey-vel

Tóth Andi és kutyusa, Bailey is hozzám járnak. Ő már akkor megkeresett, mikor még a kutya nála sem volt, tehát rendkívül felelősségteljesen állt a témához. Kikérte a tanácsomat és halál pontosan el tudta mondani, hogy milyen társat szeretne maga mellé. A legfontosabb kritériuma az volt, hogy a rottweiler rendesen szocializált legyen, emberekkel és más ebekkel egyaránt, hogy bárhová tudja magával vinni

– kezdte lapunknak Nyakas Gábor, aki mint minden ügyfelének, úgy Andinak is megtanította, hogyan reagáljon Bailey-vel, ha valaki megtámadja őket. Például egy másik kutya...

"Andinak is megtanítottam, hogy ha egy másik kutya megtámadja őket, hogyan védjék meg magukat. Azt azért le kell szögeznem, hogy egy rottweiler mindig védeni fogja a gazdáját, itt az volt a lényeg, hogy mindezt Andi kézben tudja tartani. Emellett az is fontos, hogy a kutya egyfajta játékként tanulja meg mindezt, hiszen akkor irányítható marad. Máskülönben könnyen elborulhat az agya, és agresszióból cselekedne. Szerencsére ez a probléma Andiéknál nem áll fent, ők gyönyörűen működnek együtt. Nemrég el is kezdtük az őrző-védő kiképzést is" – fogalmazott a népszerű kutyatréner. 

30 éve a pályán

Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő, kutyatréner és kutyakiképző több mint 30 éve foglalkozik az ebek oktatásával. Már egészen kisgyermekként eldöntötte, hogy a jövőben ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni, s bár sokan gúnyolták emiatt, végül rácáfolt a rosszakaróira. Most ő Magyarország egyik legnépszerűbb kiképzője, akihez folyamatosan viszik a négylábúakat tanulni, sőt egyedülálló képzéseket is kifejlesztett, hogy minél könnyebbé tudja tenni a gazdik és kedvenceik fejlődését. 

A kutyakiképzés egy hivatás, de mindenekelőtt egy szakma is. Erről nekem államilag elismert, szakirányos végzettségem van. Egy a magyar államtól, egy pedig a hollandtól

– mondta a Ripost-nak Gábor, aki több, mint 30 éve foglalkozik az ebekkel és gazdáikkal. A három évtized alatt rengeteget tanult a szakmáról, azóta pedig saját technikáit is forradalmasította. 

"Fontos volt számomra, hogy a gazdik olyan tanfolyamokon vehessenek részt, melyek a konkrét igényeiket fedik le. Nálam vannak kétalkalmas kiképzések, például arra, hogy a kutya megtanuljon pórázon sétálni, vagy megtanulja a helyes viselkedést más négylábúakkal szemben. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy minden kutya-gazdi páros más, tehát ami az egyiknek működik, az lehet, hogy a másiknak nem fog. Ezért mindig az egyedi igényeket vesszük figyelembe!" – tette hozzá a tréner, aki egyébként a tanfolyamok után sem engedi el tanulói kezét, ugyanis igyekszik az ebek fejlődését végigkísérni.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin