Hevesi Kriszta megszólalt a magyar zenész botránya kapcsán: "Tökéletes karaktergyilkossággá válhat"

Life TV -
Hevesi Kriszta magyar zenész botrány
Hevesi Kriszta elmondta a véleményét a magyar zenész szexbotrányáról.

A napokban robbant ki hatalmas botrány: egy magyar zenészről terjedtek el felvételek, amik egy vidéki kéjlakban készülhettek, meglehetősen intim tartalommal. Jól értesültek szerint a házas, kisgyerekes magyar zenész nem először lépett félre. Hevesi Kriszta ezzel kapcsolatban az internetes zaklatás különböző formáiról beszélt, köztük a "deepfake pornóról", melyekben valódi személyek arcát helyezik más testekre vagy más személyek arcát teszik egy meglévő videóba.

Hevesi Kriszta megszólalt a magyar zenész botrányáról Life TV

"Ez is a bántalmazás egyik formája, ahol az ember egyszerűen nem tud védekezni a hamis információk és a terjesztésük ellen. Régen pletykáról beszéltünk, amivel szemben szintén védtelen volt az ember, hiszen minél többen állítottak valamit, annál inkább elhitték még akkor is, ha nem volt igaz.

Az ember akkor pedig teljesen biztos valamiben, ha úgymond a saját szemével is látja. Ez a szörnyű a mai meghamisítható videókkal, képanyagokkal. Felületesen rápillantunk az adott információra s elkönyveljük, hogy valódi, amit látunk, és máris valakit ellehetetlenítettünk és tönkretettük a párkapcsolatát, vagy akár gúny tárgyává tettük. Például a pszichés meghurcolás egyik súlyos formája, amikor kortársközössége a serdülő ellen fordul egy rosszul elkapott, kompromitáló fotó miatt és szélsőséges esetben akár öngyilkosságba is hajszolhatják" - mondta a Borsnak Hevesi Kriszta. Hozzátette, a magyar zenész esetében lehet, hogy olaj lenne a tűzre, ha azt mondaná, nem ő látható a felvételen.

Hevesi Kriszta arról is beszélt, milyen következményekkel járhat az, ha a szóban forgó felvétel valós.

"A médiában ez akár tökéletes karaktergyilkossággá válhat. Ha nem bizonyosodik be, hogy az adott videó hamis, akkor a harmadik személy, aki ezt felvette vagy megosztotta, egy egész család életét teszi tönkre. Ennek a következménye válás, a gyerekek az iskolában szintén bántalmazásnak lehetnek kitéve, a társaik céltáblájává válhatnak. Ha a feleség esetleg megbocsát, a kapcsolat már sosem lesz a régi. Ezzel nem szeretném felmenteni azt, aki ilyet tesz, csak azt gondolom, inkább mindenki a saját háza táján sepregessen. Mindig is voltak, akik tilosban jártak, de talán mi emberek soha nem voltunk ennyire gonoszak, és nem foglalkoztunk a saját hibáink és problémáink helyett másokkal..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.