Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hiba, amit te is elkövetsz coleslaw készítése közben

default user icon
MME
A coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta az egyik kedvenc köretünk sült húsok mellé. Azonban annak ellenére, hogy gyorsan és egyszerűen összedobható, van néhány baki, amit a legtöbben elkövetünk az elkészítése során. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

1. Túl nagy darabokra vágod a sárgarépát

Érdemes odafigyelni arra, hogy a sárgarépát ne karikákra vagy kockákra vágjuk, hanem extra vékony csíkokra. (Vagy reszeljük le!) A nagyobb darabok ugyanis túl kemények és ropogósak ahhoz, hogy tökéletes harmóniát alkossanak a többi alapanyaggal.

2. Nem sózod meg a káposztát

A káposzta állaga akkor lesz tökéletes, ha a felaprítás után alaposan megsózzuk, 1-2 órán keresztül állni hagyjuk, majd papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A só hatására ugyanis a káposzta ki tudja ereszteni magából a levét, és nem fogja felhigítani a majonézes salátaöntetet.

3. Túl korán adod hozzá az öntetet

Az öntetet mindig érdemes fokozatosan adagolni a káposztasalátához. Először csak egy kis adagot adjunk a salátához, keverjük össze, majd jöhet az újabb adag. Így megfelelően eloszlik rajta a szósz. Továbbá 20 perccel a tálalás előtt érdemes csak belekeverni az öntetet, így egyszerre ropogós, mégis krémes lesz a végeredmény.

4. Elsózod 

Néha mindenkivel előfordul, hogy elsózza az ételt. Ez a klasszikus hiba azonban a coleslaw esetében könnyen orvosolható: csak tegyünk még egy kis zöldséget és szószt a salátába, amíg el nem érjük a tökéletes ízt. Ha pedig már nincs maradék zöldség vagy öntet, a sós íz ellensúlyozása érdekében locsold meg egy kis tejszínnel, vagy adj hozzá 1-2 csepp ecetet.

5. Nem tárolod megfelelően

Fontos, hogy a coleslaw-t légmentesen záródó edénybe tegyük be a hűtőbe, így a salátánk 3-4 napig is elállhat. Ha viszont penészes, elszíneződik vagy megváltozik a szaga, akkor már ne együk meg.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss