Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burritót evett az étteremben a tini, szörnyű, ami ezután történt

default user icon
MME
Rémálommá vált a nyaralás, a srác életébe került a vendéglátóhely figyelmetlensége.

Életét vesztette egy 19 éves brit turista a mexikói Playa del Carmenben, ahol egy burritó fogyasztása közben allergiás rohamot kapott. A hotelszobájába visszarohanva még be tudta adni magának az Epipenjét, azonban már túl késő volt, a srác életét vesztette. A tragédia azért is szörnyen szomorú, mert Joel Dobson tisztában volt vele, hogy súlyosan allergiás a szezámmagra, és ezt közölte is angolul és spanyolul is a felszolgálókkal, azonban végül mégis tartalmazta az étele a számára gyilkos magvakat.

A 19 éves férfi visszaküldte a vacsoráját néhány falat után, amikor érzékelte, hogy valószínűleg az tartalmaz szezámot, azonban már késő volt. A szervezetébe jutott kis mennyiségű ételtől is rosszul lett. Barátai segítéségével hazasietett a moteljébe, hogy beadja magának az Epipenjét, amely megmenthette volna az életét, de sajnos már nem segített rajta. Eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítása után meghalt. Az étteremben Joellel volt barátja Harriet Preston is, aki megrázó részleteket mesélt az esetről.

„Joel az egyik legjobb barátom volt. Egy vegetáriánus burritót rendelt, és spanyolul is elmondta, hogy szezámot ne tartalmazzon. A rendelés legvégén még angolul is elmagyarázta a pincérnek, hogy ha szezámot eszik, akkor életveszélyes állapotba kerülhet. Végül amikor belekóstolt az ételbe, azonnal kaparni kezdett a torka. Mentőt kért a felszolgálótól, de ő megijedt a felelősségre vonástól és nem hívott segítséget” – magyarázta el a barát, hogy miért indultak gyalog a moteljükbe vissza az életmentő orvosságért. A tragédiával kapcsolatban vizsgálat indult - írja a brit Metro.

Ezek is érdekelhetnek

Friss