Erdőkertesi kettős öngyilkosság: "Megfogtam a fiam kezét, és azonnal tudtam, hogy már késő"

Forrás: Bors -
Kata öngyilkosság Erdőkertesen
Erdőkertesen közösen követett el öngyilkosságot egy pár, Kata és Dani. A lány édesanyja a fiút, Dani édesanyja meg a lányt hibáztatja. 

Két ember holttestét találták meg egy autóban Erdőkertesen, a Nap utcában, a kipufogógázt ők maguk vezették be az utastérbe. Dani és Kata közösen követtek el öngyilkosságot tavaly augusztusban. A szülők nem tudtak túllépni a tragédián, a lány szülei a fiút hibáztatják, Dani édesanyja pedig úgy döntött, meg kell szólalnia, hogy megvédje fia becsületét.

"Szeretném megvédeni a fiam becsületét. Korábban úgy éreztem, nincs értelme megszólalnom, de most úgy vélem, tartozom a gyermekem emlékének. Ő már nem tudja kifejteni a saját álláspontját. Nagyon nem tetszik nekem, hogy a fiamat úgy állítják be, mint az első számú közellenséget! A Dani és Kata kapcsolata egy nagyon nagy szerelemnek indult, de aztán kiderült, hogy együtt és egymás nélkül sem tudnak élni. Előfordult, hogy veszekedés után Kata hasba szúrta Danit. A fiam elmenekült, majd miután kihívták hozzá a mentőket, beszállították a kórházba. Onnan hivatalból értesítették a rendőröket, akiknek végül Dani azt mondta, hogy egy idegen támadt rá, mert nem akarta a szerelmét feljelenteni" - mondta Dani édesanyja, Andrea. A lány édesanyja azonban ezt cáfolja.

Erdőkertesi tragédia: az öngyilkosságuk előtt szakítottak, majd kibékültek a szerelmesek Forrás: Bors

"Dani és Kata együtt élt, de az utolsó 10 napban a fiam már nem lakott nála. Hozzám jött haza, és hiába próbálta a barátnőjét elérni. Azóta sem tudjuk, hogy akkor hova tűnt. Daninak éppen nem volt telefonja, mert Kata összetörte, ezért a gyerekem kölcsönkérte az enyémet. Amikor nagy nehezen sikerült a lányt felhívnom, átadtam a telefont a fiamnak. Kata annyit mondott, hogy azért bujkál, mert nem akar börtönbe menni" - árulta el Dani édesanyja. Kiderült, hogy a lány belekeveredett egy verekedésbe, amelyben ártalmatlan volt, ezért elbújt. A pár ezután másnapra beszélt meg egy találkozót.

"Kérdeztem is a fiamat, hogy hol a manóban volt, és mondtam neki, hogy feküdjön le. Erre kijelentette, hogy még van egy kis dolga, és kölcsönkért tőlem egy kis pénzt buszjegyre. Meghagytam neki, hogy nyugodtan vegye ki a táskámból. Ezek után adott egy puszit, és közölte, hogy majd jön. Akkor láttam utoljára" - árulta el Andrea, aki nem tudta, mi történt, de megérezte, hogy valami baj.

"Éppen augusztus 20. volt. Nekem be kellett mennem a munkahelyemre, egy cukrászdába. Mivel szakadt az eső, a főnök úgy látta, hogy senki sem fog aznap fagyizni, ezért mindenkit hazaengedett. Az úton megkértem a barátnőmet, hogy nézzünk körül, hátha megtaláljuk a gyerekek kocsiját Veresen. Nem sikerült. Hazamentem Erdőkertesre. A lányom megkérdezte, hogy az őrbottyáni sóderbánya közelében is megnéztem-e őket. Az volt az egyik kedvenc helyük" - mondta Dani édesanyja, majd lányával együtt indultak ismét útra.

Először puszta kézzel próbáltam betörni az ablakot és a szélvédőt, de nem sikerült. Ezután bevertem egy kővel, így az utastérből kiömlött a hatalmas füst.

Borsnak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.