Fordulat Alec Baldwin halálos lövésének ügyében: ezt állapította meg a törvényszéki vizsgálat

Forrás: AFP/Angela Weiss -
forgatás lövés Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alec Baldwin egyik filmjének forgatásán halálos baleset történt, a kellékfegyverrel leadott lövés bizonyult végzetesnek. Egy operatőr életébe került, az ügyben még nyomozás folyik. Most ezt állapították meg a hatóságok. 

Végzetes baleset történt tavaly októberben Alec Baldwin egyik filmjének forgatásán. A kellékfegyverből leadott lövés eltalálta a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérülésbe. A fegyver éles lőszerrel volt megtöltve, de egyelőre nem állapították meg, hogy kinek a mulasztása miatt hunyt el a tehetséges operatőrnő. Alec Baldwin azt is hangsúlyozta, hogy a fegyver magától sült el, ő nem húzta meg a ravaszt, de a törvényszéki vizsgálatok ezt a kijelentését cáfolják - írja a Blikk.

Tovább vizsgálják Alec Baldwin halálos lövésének ügyét Forrás: AFP/Angela Weiss

Megállapították, hogy a fegyver olyan alapállásban volt, hogy biztosan nem sülhetett volna el a ravasz tényleges meghúzása nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.