Létrehozva: 2022.05.26.
Módosítva: 2022.05.26.

A gyilkossággal vádolt magyar egyetemi oktató: Térfigyelő kamera rögzítette korábbi brutális tettét

Nem ez az első rendőrségi ügye: korábbi élettársától távoltartását rendelték el, a Kolozsvári Egyetem pedig fegyelmi eljárást indított ellene. Nagy erőkkel keresik a magyar nő megölése miatt.

Nagy erőkkel keresik azt a férfit, akinek barátnőjét egy bárodsomodi elhagyatott benzinkúton találtak meg egy szemeteszsákban. A Kolozsváron élő, doktoranduszként dolgozó M. Beátát már napok óta eltűntként keresték, miután párjával együtt indult el túrázni a Kolozs megyei Havasrekettyére, az ottani vízeséshez, de onnan nem tért vissza és telefonján sem lehetett elérni.

A holttest megtalálása után a gyanú azonnal párjára, Bóné Ferencre terelődött: a férfit korábban már elítélték volt élettársa bántalmazásáért. Azt is megállapították a köztéri kamerák felvételeiből, hogy az autóban, amellyel szombaton kirándulni indultak Kolozsvárról, később már csak a férfi volt látható, így M. Beáta már az első napon halott lehetett. Csakhogy Bóné Ferenc eltűnt, senki sem tudja, hol lehet. A gyanú szerint a férfi Magyarországra szökött át, hiszen korábban itt is dolgozott.

A férfit nagy erőkkel keresi a rendőrség.

A férfi 2020 augusztusában, amikor még a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári film-, fotó- és médiatanszékének oktatója volt, brutálisan megverte volt élettársát. Bónénak már akkor is meggyűlt a baja a köztéri kamerákkal, a támadást ugyanis térfigyelő kamera rögzítette, amin Bóné tisztán kivehető volt. Az áldozat ügyvédje a bántalmazást, illetve az orvosi ellátást követő napon tett büntetőfeljelentést tett a férfi ellen, a támadás súlyossága miatt pedig a férfival szemben hat hónapos távoltartást rendeltek el, ami azt jelentette, hogy legalább 200 méteres fizikai távolságot kellett tartania volt élettársától, és automatikusan bűncselekménynek minősült volna, ha üzenetet ír neki. A férfit végül másfél év felfüggesztettre ítélte a román bíróság, és pszichológiai kezelésre is kötelezték.

Az egyetem, ahol tanított, etikai eljárást indított Bóné ellen, erre azonban már nem került sor, mert a férfi azonnali hatállyal felmondott. A csavar az ügyben, hogy ezután óráit éppen M. Beáta kapta meg.

Péterfy-Novák Éva, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Alapítvány egyik alapítója már 2020-ban felszólalt oldalán a férfi ellen, akkor azt írta: „Mondjuk ki, szégyen, hogy ilyen ember egyetemeken taníthat”. Péterfy-Novák most újra posztolt az új támadásról, ezalatt már Renner Erika, a lúgos ügy áldozata is hitetlenkedésének adott hangot: „Ez volt az előző bántalmazásának az ítélete. A bíróság szerint ez a büntetés visszatartó erő!” - írta elképedve arra, hogy Bóné korábbi támadása miatt mindössze felfüggesztettet kapott.

A kolozsvári rendőrség körözést adott ki Boné autójára. A szürke, AR-51-LAC rendszámú Dacia Logan márkájú autót a vizsgálat jelenlegi állása szerint utoljára május 22-én 11 óra körül Élesden látták, Nagyvárad irányába haladt. 

A hatóság arra kéri a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a fent nevezett járműről, jelentkezzen a legközelebbi rendőrőrsön, vagy hívja a 112-es telefonszámot.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Óriási fordulat: mégis együtt folytatja a Házasság első látásra párja

mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem