Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 10 legszaftosabb étel sertéscombból, amiből mindenki kétszer szed

default user icon
MME
Pörkölt, brassói, székelykáposzta, gulyásleves, hentestokány, pecsenye - ezekben az ételekben az a közös, hogy akkor a legfinomabbak, ha sertéscombból készülnek. Hoztunk is jópár szaftos-omlós, ínycsiklandó ételt: vannak közöttük ünnepi asztalra való fogások és olyan receptek is, amikor csak egy gyors vacsorára van idő hétfköznap este.

Bár a vörös húsokat sokan mellőzik étrendjükből a rettegett koleszterin miatt, megfelelően elkészítve igenis be lehet illeszteni a kiegyensúlyozott étrendbe. 

A sertéshús például jelentős mennyiségben tartalmazza a B-vitamin csoport tagjait (B1, B2, niacin, B6, B12), amelyek biztosítják testünk sejtjeiben a normális zsír és fehérje anyagcserét és támogatják az idegrendszert pl. a stressz jobb kezelésében. Megfelelő arányban található benne nátrium és kálium, amelyek együttesen játszanak szerepet a szervezet vízegyensúlyának megtartásában és a szív normális ritmusának biztosításában. 

A sertéscomb a disznó egyik legsokoldalúbban felhasználható része, egybensütve pecsenyként, apróhúsként, tokányok és pörköltek, rakottasok kiváló alapanyaga. A sertéscomb egyik legértékesebb része az ún. dió, ebből készül például a legfinomabb brassói aprópecsenye, de természetesen a szárított és a kötözött sonka is.

Következzen most egy csokor ínycsiklandó recept sertéscombból!

1. Klasszikus székelykáposzta >>>

2. VADAS SERTÉSCOMBBÓl készítve >>>

3. Mézes mustáros sertéscomb egészben sütve >>>

4. GULYÁSLEVES, AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI >>>

5. SERTÉSPÖRKÖLT NOKEDLIVEL >>>

6. Klasszikus csikós tokány >>>

7. BRASSÓI APRÓPECSENYE SZAFTOSAN >>>

8. Szaftos rakott káposzta recept >>>

9. SÜLT SERTÉSCOMB SZÍNES, SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL >>>

10. Darált húsos rakott krumpli recept >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss