Több milliárdnyi készpénzt akartak átcsempészni az ukrán-magyar határon

Fotó / 123RF -
csempész Ukrajna készpénz ukrán-magyar határ Igor Kotvitszki csempészés Anasztázia Kotvitszka Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Milliárdok határ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború elől menekülve akarhatta kimenteni vagyonát az egyik legbefolyásosabb ukrán üzletember és politikus felesége. A határőrök azonban kiszúrták a több bőrönddel érkező nőt, aki így akarta átcsempészni a milliárdokat.

Igor Kotvitszkij ukrán politikus nevét egész Ukrajna ismeri, ugyanis a multimilliomos kezében van országa szinte teljes uránkészlete. Egyelőre nem tudni, pontosan mi volt a céljuk, de minden bizonnyal búcsút inthetnek a tízmilliárd forintnyi készpénznek. A tiszabecsi vámhatóság ugyanis lefoglalta Kotvitszkij feleségének összes bőröndjét, és a benne található dollár- és eurómilliókat.

– magyarázta a Borsnak Berényi András ügyvéd, aki elárulta azt is, hogy semmi sem tiltja, hogy valaki pénzt vigyen át a határon, ám 10 ezer euró felett mindent előre be kell jelenteni. Ezt Anasztázia elfelejtette megtenni.

Fotó / 123RF

"Amennyiben a volt politikus felesége utólag mégis bebizonyítja, hogy a pénz nem bűncselekményből származik, visszakövetelheti ő vagy a családja. Ennek a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint nincs nagy valószínűsége, hiszen a hivatalos ukrán álláspont szerint a házaspár nem törvényes úton jutott a rengeteg pénzhez" – részletezte a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.