RETRO RÁDIÓ

„Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!” – megszólalt az angyalarcú rendőrgyilkos exe





Sajnálja Németh István egykori élettársa, hogy a férfit nem végezték ki Soós Lajossal együtt még 1980-ban. Andrea gyermekeinek apja azért úszta meg a kötelet, mert a társával közösen elkövetett rendőrgyilkosság idején még csak 19 éves volt. Most újra emberölés miatt vár ítéletre, Andrea egy exkluzív interjúban beszélt a Borsnak arról, milyen együtt élni a veszélyes bűnözővel, a gyermekmolesztáló gyilkossal.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.07.
döbbenetes

Andrea boldognak érzi magát. Ugyan egy hajléktalanszállót tart az otthonának, de két gyermek is az anyjának tudhatja. Azt mondja, ritkán látja őket, de legalább megszülettek. A gyermekotthonban élő fiú és lány tökéletesen tisztában van vele, ki az apjuk, és bizonyára azt sem felejtik el soha, amit velük művelt. Németh István jelenleg is letartóztatásban ül, amiért a vád szerint felgyújtotta egy hajléktalantársát, aki napokkal később a kórházban életét vesztette. A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságnak Németh élettársa is tanúja volt, ezért be is idézték a bíróságra, de nem kívánt vallomást tenni. Andrea a Bors kérdéseire viszont válaszolt.

„Apafigurát láttam benne”

Egy megtört asszony állt előttünk. A fejét lehajtotta, a teste meg-megremegett, miközben beszélgettünk.

Egy hajléktalanszállón ismerkedtünk meg Istvánnal egy közös barátunkon keresztül. Eleinte egyfajta apafigurát láttam benne, aztán összeálltam vele. A volt párom rendszeresen bántalmazott, és István vett a védelmébe. Bújtatott, hogy az exem ne tudjon többé megverni. Egy idő után rájöttem, hogy szerelmes vagyok – mondta a Borsnak Andrea.

A nő egy ideig együtt tudott élni Németh Istvánnal, és úgy tűnt, sikerül új életet kezdeniük. Az álom hamar rémálommá vált.

„Hiba volt visszafogadnom”

– Engem csak egyszer bántalmazott. Hasba és orrba vágott, a fiunkat és lányunkat viszont állandóan verte és szexuálisan is közeledett hozzájuk. Ezek nem szép dolgok, soha többé nem akarom Istvánt látni! Többször is fogadkozott, hogy megváltozik, de mindig becsapott. Hiba volt őt a szakítások után visszafogadnom – fakadt ki Andrea és bevallotta: a veszekedések hevében többször is kíméletlenül megmondta a véleményét a párjának.

Szeretnék a gyerekei is elfelejteni

Higgyék el, hogy jobb lett volna, ha Soóssal együtt felakasztják! Ezt annak ellenére így gondolom, hogy alapvetően jó embernek tartom. A gyerekek sem kíváncsiak rá. Szeretnék őt elfelejteni. Egy hónappal ezelőtt voltam bent náluk. Ádám 12 éves, Tünde, azt hiszem, 14 – fogalmazott a Borsnak az anya. Ugyan vágyik rá, hogy jobb életet biztosítson gyermekeinek, erre nincs sok esélye.

– Dolgozni nem tudok, mert le vagyok százalékolva. Sajnos nekem sem volt jó a családi életem, szinte én is anya nélkül nőttem fel. Ezért van tele hegekkel a karom. Az intézetben gyerekkoromban felvagdostam az ereimet, mert hiányzott a szülői ölelés – sírta el magát a gyilkos volt élettársa.

Élvezték, hogy öltek

Németh István az István kórházban ismerkedett meg Soós Lajossal. Mindketten fizikai munkásként dolgoztak a gyógyintézményben. 1979-ben egy vecsési étteremben hozzájuk verődő alkalmi ismerősüket elcsalták egy nyílt területre, ahol végeztek vele. Nem sokkal később az akkori Vörös Hadsereg útján egy őrbódéban szolgálatot teljesítő főtörzsőrmestert leütötték, majd Soós elvágta a torkát. A fegyverét akarták megszerezni. Soós Lajost és egy másik bűntársukat, György Józsefet halálra ítélték és kivégezték, Németh Istvánnak azonban a fiatal korára való tekintettel meg kellett adniuk az új esélyt. Innen ered a korabeli beszámolókban ráaggatott angyalarcú gyilkos kifejezés.

Templomi orgonistának készült

Németh István 1999-ben szabadult feltételesen a rá kiszabott életfogytig tartó fegyházbüntetésből. A rácsok mögött megtanult orgonálni, és szeretett volna kántorként elhelyezkedni.

 





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás