RETRO RÁDIÓ

Káosz a Budavári Önkormányzatnál: szabálytalan bérkönyvelés, 330 milliónyi számlázatlan parkolási pénz





Egy belső ellenőri vizsgálat megerősítette: komoly problémák és hiányosságok vannak a V. Naszályi Márta által vezetett kerület működésében.



Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.06.01.
Módosítva: 2023.06.02.
Budavári Önkormányzat bérkönyvelés működés polgármesteri hivatal

A Budavári Önkormányzat rendes éves belső ellenőri vizsgálata is megerősítette, hogy nagyon komoly problémák és hiányosságok vannak a hivatal működésében – derült ki a Budavári Önkormányzat költségvetési szerveinél végzett 2022. évi belső ellenőrzésekből. A vizsgálat során kiderült, hogy a polgármesteri hivatalban többek között a bérkönyvelés, a bizonylatok és fizetési előlegek kezelése is szabálytalanul zajlik, a közüzemi díjakat pedig évek óta nem számlázzák tovább az önkormányzati ingatlanok bérlőinek egy része felé. 

Súlyos jogi aggályokra derült fény a V. Naszályi Márta által vezetett kerületben – Fotó: MTI/Kovács Attila

A vizsgálat során kiderült, hogy a bérkönyvelés használt egyedi gyűjtők nincsenek egyeztetve, a bérkönyvelésről a naplók, valamint a könyvelést alátámasztó bizonylatok nincsenek kinyomtatva, lefűzve, a fizetési előlegekről nem áll rendelkezésre naprakész nyilvántartás.

– hívta fel figyelmet a vizsgálat.

V. Naszályi Mártáék többek között olyan kormányzati funkcióra könyveltek, amely nem szerepel a törzskönyvi nyilvántartásban. A törzskönyvi nyilvántartást nem tudták előadni a kollégák, nem tudják, hogy melyek azok a kormányzati funkciók, amelyekre könyvelhetnek. 

A parkolással kapcsolatos bevételek elszámolása során kiderült, hogy 363 azonosítatlan bevételek főkönyvi számlán 330 millió Ft található, amely legnagyobb részt parkolásból származó bevétel, és nem került számlázva.

A közüzemi díjak tovább számlázása nem folyamatos, van olyan bérlő, aki öt éve, 2018-ban kapott utoljára számlát a közüzemi díjról (lakások, cukrászda, múzeum). A Budavári Kulturális Nonprofit Kft.-vel kötött vagyonhasznosítási szerződés kitér ugyan arra, hogy a hasznosító kötelezettsége a közüzemi szolgáltatásokról történő gondoskodás, de ennek feltételeiről nem állapodtak meg, a közüzemi mérőórák állásai nem lettek rögzítve az átadáskor, az órák nem lettek átírva, továbbra is az önkormányzat fizeti a kulturális központ intézményeinek a költségeit.

Tömegével vannak késedelmes számlák és támogatások, amivel nemcsak az önkormányzat partnereit és a lakókat hozzák kellemetlen helyzetbe, hanem komoly pénzbeli büntetések kifizetésével is terhelik a költségvetést – hívta fel a figyelmet a kerület fideszes frakciója.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, V. Naszályi Márta vezetése alatt teljesen szétzilálódott a polgármesteri hivatal. Lamperth Mónika megérkezése óta csak a polgármester engedélyével léphetnek kapcsolatba az önkormányzat megválasztott képviselőivel a hivatal és az intézmények dolgozói.

A baloldal 2019-ben a 15 fős testületben még 10 helyet szerzett meg, V. Naszályi Mártáék azonban nem sáfárkodtak jól a választók bizalmával, a balliberális polgármester nem egészen négy év alatt kisebbségbe került, és működésképtelenségbe taszította a Budavári Önkormányzatot. 

Az új felállás következtében tavaly májusban megszüntették Korsós Borbála alpolgármester tisztségét is, de nem úszta meg a Budavári Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szebeni Dóra sem, mivel őt is leváltották, bár a polgármesteri vezetés a felmondással nem értett egyet. 

A kerület jelenlegi jegyzője, Czukkerné dr. Pintér Erzsébet pedig már a negyedik V. Naszályi polgármesteri megbízatása alatt, köszönhetően azoknak a belharcoknak, amik már jó ideje meghatározzák az önkormányzat működését. Mint ahogyan arról a Metropol beszámolt, a jegyzők közül többeknek viharos körülmények között kellett távozniuk az utóbbi időben.





 





Ezeket olvastad már?
„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás