RETRO RÁDIÓ

Felfoghatatlan tragédia: egy tinédzser életébe került az étterem hibája





A 19 éves fiatalember nyaralása horrorisztikus véget ért, miután egy étterem személyzete figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetését.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.06.
utolsó vacsora

Egy brit turistafiú veszítette életét a mexikói Playa del Carmenben, ahol egy burritó fogyasztása közben allergiás reakció lépett fel nála, és a hotelszobájába visszarohanva még be tudta adni magának az Epipenjét, azonban az már nem tudta megmenteni az életét. A tragédia azért is szörnyen szomorú, mert Joel Dobson tisztában volt vele, hogy súlyosan allergiás a szezámmagra, és ezt közölte is angolul és spanyolul is a felszolgálókkal, azonban végül mégis tartalmazta az étele a számára gyilkos magvakat.

Néhány falat burritó okozta a fiatalember halálát Fotó: Shutterstock

A 19 éves férfi visszaküldte a vacsoráját néhány falat után, amikor érzékelte, hogy valószínűleg az tartalmaz szezámot, azonban már késő volt. A szervezetébe jutott kis mennyiségű ételtől is rosszul lett. Barátai segítéségével hazasietett a moteljébe, hogy beadja magának az Epipenjét, amely megmenthette volna az életét, azonban már túl késő volt. Eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítása után meghalt. Az étteremben Joellel volt barátja Harriet Preston is, aki megrázó részleteket mesélt az esetről.

„Joel egy vegetáriánus burritót rendelt, és külön kihangsúlyozta spanyolul, hogy szezámot ne tartalmazzon. A rendelés legvégén még angolul is elmagyarázta a pincérnek, hogy ha szezámot eszik, akkor életveszélyes állapotba kerülhet. Végül amikor belekóstolt az ételbe, azonnal kaparni kezdett a torka. Mentőt kért a felszolgálótól, de ő megijedt a felelősségre vonástól és nem hívott segítséget” – magyarázta el a barát, hogy miért indultak gyalog a moteljükbe vissza az életmentő orvosságért.

Vizsgálat indult az étterem ellen segítségnyújtás megtagadása és az alapvető elsősegélynyújtó eszközök hiányának ügyében, arról azonban egyelőre nem érkezett információ, hogy a pincérnek milyen felelősségre vonásban lesz része – számolt be róla a Metro.co.uk.





Ezeket olvastad már?
Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás