Létrehozva: 2022.05.16.

Soha többet nem kell sikálnod a fürdőszobát, hihetetlen ez a trükk

Ha súroltál már hosszú-hosszú ideig csempét, fugát, fürdőkádat, akkor ezeket a módszereket ki kell próbálnod. Pillanatok alatt végezhetsz a takarítással!

A feltöltődés, nap végi lelazulás helyszíne a fürdőszoba; ezért nagyon nem mindegy, mekkora a tisztaság odabent. Túl azon, hogy a foltok, szennyeződések bántják a szemet, baktériumok melegágyai is lehetnek, hiszen a vízkő, az esetleges penészfoltok, szappanlerakódások kiváló táptalajt nyújtanak a kórokozóknak. A fürdőszoba sikálása helyett azonban vannak emberbarát módszerek, melyekkel nem csupán a munkádat könnyítheted meg, hanem a környezetet is kímélheted. Sokszor ugyanis olyan erős vegyszereket használunk ebben a helyiségben, hogy saját magunknak is árthatunk velük. Ráadásul a nagyon makacs szennyeződések még így sem távolíthatók el kitartó súrolás nélkül. Mutatunk néhány környezetbarát és olcsó módszert, amiket bevethetsz a fürdőszoba sikálása helyett!

Fotó: Shutterstock


 

1. Teafaolaj a mosdókagylóra

A teafaolajat leginkább bőrproblémákra és megfázásra szoktuk használni, pedig nagy segítség a takarításban is. Bár nem olcsó ez az illóolaj, a takarításhoz egy-két csepp elegendő is, így ha egyébként is tartasz otthon, érdemes kipróbálnod a kád, mosdókagyló súrolásánál. Fogj egy csészét, ebbe tegyél 1 evőkanál szódabikarbónát, és csepegtess bele néhány csepp teafaolajat. Ezzel a keverékkel dörzsöld át a felületeket, majd nedves ruhával töröld le. Nem csupán ragyogni fog a mosdókagyló, kád: a teafaolaj a kórokozókat is elpusztítja.

 

2. Borotvahab a tükörre

Minden háztartásban megtalálható, de kevesen gondolnak arra, hogy takarítás közben is érdemes használni. Pedig ez a legtutibb módszer a bepárásodó tükör ellen! Fújj a tenyeredbe egy diónyi darabot, és óvatos mozdulatokkal, egyenletesen kend szét a tükrön. Hagyd rajta egy percig, majd száraz ruhával töröld le. Nem csupán a páralecsapódás, az ujjlenyomatok ellen is védeni fogja a tükröket.

Fotó: Pixabay.com

3. Ecet a csempékre

Az egyik legjobb vízkőoldó, és tökéletesen vegyszermentes vele a takarítás. A járólapokon és a csempéken használd bátran. Keverj össze egy rész ecetet két rész vízzel, kend puha textillel a vízköves csempékre, és hagyd hatni 15 percet. Ezután töröld le egy nedves ruhával. Ha nagyon makacs a vízkő, ismételd meg a kezelést.

 

4. Újságpapír a zuhanyzóba

A zuhanykabin üvegajtajának tisztítása még a legtürelmesebbeknek is feladja a leckét; de szerencsére ezzel a trükkel pillanatok alatt végezhetsz a kellemetlen feladattal. Először tisztítószeres nedves szivaccsal töröld át a zuhanykabint, majd száraz újságpapírral töröld szárazra. Nem hagy maga után foltokat.

Fotó: Pixabay,com

5. Babaolaj a csaptelepekre

A csillogó, ragyogó csapokhoz ez a legjobb módszer. Miután letisztítottad a csaptelepeket, egy puha ruhára csepegtess némi babaolajat, és töröld át vele őket. Ugyanezt megteheted a zuhanyrózsával is. Nem csupán ragyogóak lesznek, de kevésbé maradnak meg rajtuk az ujjlenyomatok.


 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

metropol.hu

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

mandiner.hu

Magyar Péter, a baloldal bántalmazó Messiása

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

travelo.hu

Kilőtték a szlovákiai Liptószentmiklóson öt embert megsebesítő medvét

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!