Harcba küldik a katonákat, akik II. Erzsébet koporsóját vitték

Forrás: Getty Images/2022 WPA Pool/Wpa Pool -
ISIS katonák temetés II. Erzsébet brit királynő harc front Irak II. Erzsébet halála II. Erzsébet koporsó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A néhai királynő koporsóját vivő nyolc fiatal katona Irakban szolgál, az I. zászlóaljban, onnan hívták vissza őket, hogy részt vegyenek II. Erzsébet temetésén. A katonák a temetésen tökéletesen, méltóságteljesen végezték feladatukat, amiért külön dicséretben részesültek, ám most már vissza kell térniük Irakba, hogy az ISIS ellen harcoljanak.

A katonák oklevelet is kaphatnak, ám a Brit Birodalom Rendjével annak ellenére sem tüntetik ki őket, hogy katonai vezetők, politikusok és brit hírességek is ezt szerették volna.

A katonákat egy észak-iraki légi bázisra küldik vissza, és tovább harcolnak majd az Iszlám Állam szélsőségesei ellen.

Átemelik II. Erzsébet koporsóját a koporsó szállító autóba Forrás: Getty Images/2022 WPA Pool/Wpa Pool

A brit hadsereg egyik magas rendfokozatú tagja szerint „Ez az éles kontraszt az, amit annyira vonzónak találnak a férfiak katonai hivatásban. Ha csak szertartásos feladatokat látnának el, szerintem elveszítené a fényét az egész. Ők elsősorban harcoló katonák".

Mind a nyolc katona a gránátos gárda tagja, közülük a legfiatalabb a 19 éves Fletcher Cox. A zászlóaljat 1656-ban Lord Wentworth ezredeként hozták létre a száműzött II. Károly védelmére - írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.