III. Károlyra magyar szakácsnő főz, aki azt állítja, hogy a brit uralkodó humoros, barátságos és mindent megköszön

Forrás: AFP/Victoria Jones -
Zalánpatak Erdély birtok szakácsnő III. Károly III. Károly király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran jár Erdélybe III. Károly király. A britek nemrég trónra lépett uralkodója legutóbb májusban töltött időt Zalánpatakon. 

Háromszék egyik eldugott faluja Zalánpatak, ahol a brit uralkodónak a birtoka van. Évente egyszer biztosan ellátogat Erdélybe III. Károly, akinek ottani háza olyan, mintha skanzenbe lépne be a látogató.

III. Károly, Nagy-Britannia királya Forrás: AFP/Victoria Jones

Bár korábban a házhoz nagyobb személyzet is tartozott, ma már Éva néni az egyetlen állandó alkalmazott, aki szakácsnő és gondok is egyben, de ő mossa a ruhákat, ágyneműt is a zalánpataki birtokon.

"Nagyon ragaszkodik a hagyományokhoz, szereti meghagyni, ami régi. Itt minden kézzel készült, erre nagyon kellett figyelnünk. Mindig csak az ágy egyik felében alszik, az éjjeliszekrényre pedig kiteszi felesége és a gyerekei fotóját" - mesélte el Éva néni a Blikknek, hozzátéve, hogy a brit király és az emberei is közvetlen emberek:

"2012 óta ismerem a herceget, minden évben járt itt, kivéve, amikor a vírus volt. Legutóbb májusban találkoztunk. Egyszerűen viselkedik, nem kirívóskodik. Nagyon jó humora van, barátságos, az emberei is mindig mindent megköszönnek, nincs baj velük. Este addig soha nem fekszik le, amíg nem köszön el tőlünk a konyhán, ezt mi is mindig megvárjuk" - mondta el a lapnak a magyar szakácsnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.