Harry herceg nem akart békülni: ezzel utasította vissza Vilmos közeledését

Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat -
békülés brit királyi család Vilmos herceg Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megjelent a Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown című könyv. A leleplező mű írója, Valentine Low arról is ír, hogyan és miért mérgesedett el a viszony Harry és Vilmos között. 

A könyv szerint a hercegek között akkor kezdett megromlani a viszony, amikor Harry és felesége, Meghan Markle 2019-ben visszatértek afrikai látogatásukról. Az út után Harry herceg egy interjúban azt mondta, hogy feleségével nehezen viselik a nyomást, ami rájuk nehezedik a brit királyi család tagjaiként. Vilmossal való kapcsolatáról pedig úgy vélekedett, hogy vannak jobb és rosszabb napjaik.

Vilmos walesi herceg, brit trónörökös és öccse, Harry herceg II. Erzsébet brit királynő temetésén Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Az interjú után Vilmos megkereste Harryt, és meg akarta beszélni vele a dolgokat. Harry nyitott is volt erre, de nem akarta, hogy a találkozójukról bárki tudomást szerezzen. Vilmos azonban szólt a titkárnőjének, mert át kellett szerveznie öccse miatt a programjait. Amikor ezt Harry megtudta, mindössze ennyit üzent testvérének: "Ne gyere!"

A történetet innentől már mindenki ismeri, pár hónappal később Harry és Meghan Markle bejelentette, hogy kilépnek a brit királyi család kötelékéből.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.