Borzalmas tragédia: egy anya és hét gyermeke halt meg egy lakástűzben

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Alaattin Dogru -
Franciaország tragédia lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy negyvenes éveiben járó anya és hét gyermeke halt meg egy hétfő hajnali lakástűzben Charly-sur-Marne-ban, Franciaországban - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A Párizstól 80 kilométerre északkeletre fekvő, 2600 fős kisváros központjában az egyik sorházban csaptak fel a lángok helyi idő szerint hajnali egy óra előtt, a tűzoltókat a szomszédok riasztották.
A 2 és 14 év közötti gyerekek - öt lány és két fiú -, valamint szüleik a sorház második emeletén aludtak, amikor a tűz kitört - közölte a csendőrség. A kiérkező mentősök megpróbálták újra éleszteni a gyermekeket, de már nem tudták megmenteni az életüket.

A nő férjét a mentősök súlyos égési sérülésekkel a településtől 20 kilométerre fekvő château-thierry-i kórházba szállították.

Az oltásban 16 mentőközpont 80 tűzoltója segédkezett, akik a kora reggeli órákra sikeresen eloltották a tüzet. A tűz oka egyelőre ismeretlen, ezért a hatóságok további vizsgálatot rendeltek el.

A legutóbbi hasonló tragédia december 16-án történt, amikor hat ember, köztük négy gyermek vesztette életét egy hétemeletes társasházban keletkezett tűzben Vaulx-en-Velinben, egy városrehabilitáció alatt álló munkásnegyedben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.