Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem hiszed el, mit tesz az ecet a rommá égett edényeiddel – videó!

default user icon
MME
Azt már régóta tudjuk, hogy az ecet csodaszer – de azt biztosan nem gondolta senki, hogy a serpenyőkre az évek alatt, újabb és újabb rétegben lerakódott, majd ráégett zsír lerobbantására is képes. Pedig a megfelelő – és szintén minden háztartásban rendelkezésre álló – alapanyagok hozzáadásával ezt is tudja!

Az egyik leghatékonyabb filléres csodaszer, ami biztosan megtalálható minden háztartásban, az ecet. Számtalan felhasználási módja ismert: önmagában a leghatékonyabb vízkőoldó és penészirtó lehet, az ablakaink semmitől nem lesznek olyan fényesek, mint az ecetes tisztítástól. Egyéb konyhai alapanyaggal kombinálva még elképesztőbb csodákra képes: készíthetünk belőle tökéletes wc-tisztítót, sőt, ahogy azt a lenti videón láthatjuk, semmi nem robbantja le könnyedebben az ezeréves, többrétegű kozmát, mint az ecet, a konyhasó, némi mosogatószer és szódabikarbóna keveréke.

Mutatjuk máris a metódust:

 

  1. Fogunk egy feketére égett falú serpenyőt, és bőven meghintjük sóval (mi a videóban látható mennyiségnél többet raknánk rá, de lehet kísérletezni).
  2. Utána ugyanígy meghintjük szódabikarbónával.
  3. Meglocsoljuk mosogatószerrel, és az egészet egy szivaccsal vagy kefével összekeverjük az edényen.
  4. Ha ezzel megvagyunk, konyhai papírtörlővel beterítjük, majd kb. 1 dl 10 vagy 20 százalékos ecettel megöntözzük, és hagyjuk pár órán ár hatni.
  5. Ha letelt a hatóidő, fogjuk a papírtörlőt, és a feloldódott szenes réteget könnyű mozdulatokkal letöröljük a serpenyőnk aljáról és oldaláról.

Próbáljátok ki!

Ezek is érdekelhetnek

Friss