2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Bayer Zsolt: Elegünk van Manfred Weberből

Bayer Zsoltnak a Magyar Nemzet Online-on megjelent véleménycikke.

  • Bayer Zsolt: Elegünk van Manfred Weberből

Manfred Webernek elege van. Neki speciel abból van elege, hogy – miként állítja – „Orbán Viktortól függünk”.

Az a helyzet, hogy sok mindenkinek van elege manapság sok mindenből.

Nekünk például elegünk van Manfred Weberből. De nagyon. Elegünk van ebből a gyáva, elvtelen senkiből, aki az Európai Néppárt vezetőjeként befejezte a nagy művet, és a konzervatív-keresztény néppártból egy semmilyen pártot csinált, amelyet nagyítóval sem lehet immár megkülönböztetni akármelyik európai szélsőbalos, anarchista, neoakármilyen vagy éppen szocdem párttól – nem mintha az európai szociáldemokraták még lennének egyáltalán valamilyenek.

Helmut Schmidt világa odavan, Helmut Kohl világa odavan. S ami lett helyettük, az a nagy romlás.

Van egy mém, két képből áll, az egyiken egy „kétszáz évvel ezelőtti kutya” látható, a másikon egy mai. A kétszáz évvel ezelőtti kutya alá ez van írva „Elkergettem egyedül egy farkasfalkát, aztán megettem a rókát, ami a tyúkjaidat tizedelte.” A mai kutya alá pedig ez: „Ma rossz tápot adtál nekem, amitől fáj a pocakom és megy a hasam.”

Pontosan ez a helyzet, csak alig húsz év alatt jutottunk el a hasfájós kis Weberig.

Szóval elegünk van Weber elvtársból. A semmilyenségéből, a kártékonyságából, a hazugságaiból, az aljasságából. És elegünk van az ugyanilyen Európából, az ugyanilyen Nyugatból. Elegünk van az önsorsrontásból és a feneketlen ostobaságból.

Elegünk van az Egyesült Államokból, elegünk az elnökükből, akinek kis cetlikre kell felírni, hogy „ülj le”, „köszönj”, „beszélj röviden”, de hiába írják fel neki, mert így is eltéved a kertben, állandóan kezet fog a láthatatlan emberrel, nyilvánosan szellent és hülyeségeket beszél.

Elegünk van abból, hogy Ukrajna azért fontos neki, mert családi üzletként kezeli, elegünk van a debil kölykéből, aki ukrán prostikkal töltötte az idejét Kijevben, majd szánalmas légyottjait filmre vette, feltöltötte a világhálóra, s amikor az egésszel lebukott, mert a laptopját ottfelejtette egy autószerelő műhelyben, akkor mindent letagadtak.

Elegünk van Ukrajnából is.

Hiába támadták meg őket, és hiába tudjuk éppen mi, magyarok a legjobban, milyen az, amikor az oroszok megtámadnak (’48, ’56, akkor hol volt a Nyugat?!), most teljesen más a helyzet. Ép ésszel az ukrán államot lehetetlen szeretni és lehetetlen tisztelni.

Ukrajna egy maffiaállam, egy rakás korrupt politikussal, egy rakás gátlástalan oligarchával, egy rakás büdös nácival, egy rakás soviniszta s…fejjel és egy közepes tehetségű ripaccsal, aki éppen elnököt játszik, miközben az Egyesült Államok pénzelte véres és kegyetlen és undorító forradalmuk óta szakmányban lehetetlenítenek el minden nemzeti kisebbséget, halállistákat írogatnak, betiltják egy rendelettel az ellenzéki pártokat, a másként gondolkodókat fenyegetik és elkergetik az országból, a magyarokat szintúgy, az oroszokat pedig igenis ölték, a legbestiálisabb, legbrutálisabb módon.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!