2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Vérfagyasztó tragédia: elnyelt a Tisza egy 65 éves horgászt, aki csak megmártózni akart

Egy pillanat alatt megtörtént a tragédia: a 65 éves férfit akkor nyelte el a Tisza, amikor a csónak oldalába kapaszkodva fel akarta magát frissíteni. A szerencsétlenséget követően többen is a helyszínre érkeztek, a holttestet egy halőr találta meg a radarjával.

  • Vérfagyasztó tragédia: elnyelt a Tisza egy 65 éves horgászt, aki csak megmártózni akart

Augusztus 6-án, szombaton reggel belefulladt a Tiszába Tiszapüspökinél egy 65 éves horgász, közölte az RTL Klub híradója, amely azonban a baleset körülményeiről tévesen számolt be – tudta meg a Pecaverzum a szörnyű tragédia egyik szemtanújától. 

A kereskedelmi csatorna szerint a férfi egy csónakból horgászott két társával, és nem tudott úszni. Ezzel szemben egy kőruganyról pecáztak, négyen voltak, és a szerencsétlenül járt horgász tudott úszni, egy másik társa nem – derül ki a szemtanú, egy másik horgász, Szente Attila Facebook-posztjából.

A Pecaverzum meg is kereste őt, és elmesélte, pontosan mi történt. Szente Attila arról számolt be, hogy a négy horgász a parton vert tábort, és egy kőruganyról horgásztak, amit csónakkal lehetett megközelíteni. A 65 éves férfi végig pecázta az egész éjszakát, fáradt volt, ezért kora reggel úgy döntött, hogy megmártózik a folyóban. A kikötött csónak oldalába kapaszkodott, amikor egyszer csak eltűnt a Tiszában. A tragédia helyszínén erős volt a sodrás, a vízmélység 2,5 méter körül lehetett. 

Szente Attila hajnalban indult útnak csónakjával Szolnokról Tiszapüspöki irányába. Éppen elhagyta az új M4-es hidat, amikor észrevette, hogy az első kőruganyról három ember kiabálva integet. „Csak azt hajtogatták, hogy elmerült, fáradt volt, csak fel akart frissülni. Belekapaszkodott a csónakba, hogy kicsit megmártózzon, és elmerült. Folyamatosan ezt jajgatták térdre rogyva. A hideg rázott ki… Mindenre gondol az ember, de arra nem, hogy ez fog vele történni” – írta beszámolójában Szente Attila, aki radarjával elkezdte átfésülni a terepet, majd később megérkeztek többen is.

 

„Ekkor már jöttek a rendőrök, mentősök és egy másik horgász, komolyabb radarral, egyértelmű kirajzolódott alakkal. Megérkezett a mentőhelikopter, katasztrófavédelem, de már nem tudtak segíteni, nem tudtunk segíteni. Pedig csak egy kicsit fel akart frissülni, mint ahogy azt sokan szoktuk megtenni. Akár fáradtan is. Mert jól esik. A víz viszont nem játék, tudta ezt ő is, ebben egészen biztos vagyok! De mint mindenkinél, úgy volt vele, úgy sem történhet baj…Történt!” – fogalmazott.

A holttest kiemelését már nem nézte végig. „Míg élek, nem felejtem el a barátai rémült arcát! Míg élek! Megannyi ember, megannyi segítség, de egy biztos: a víz az úr. Ne menj a vízbe, ha fáradt vagy! Ne menj a vízbe, ha ittál, vagy valami miatt máshogy reagálhat a szervezeted!” – zárta sorait őszinte részvétnyilvánítás mellett.  

Az RTL Klubnak nyilatkozott Arany István, a Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének halőre, aki éppen akkor ért a helyszínre, amikor a férfit már keresték a folyóban. Szente Attila tudósításában ő szerepel horgászként. A Pecaverzumnak azt mondta, azért, mert civilként, horgászként volt jelen, majd amikor értesült az eseményekről, szolgálatba helyezte magát. 

Arany István tehát egyből felajánlotta a segítségét, és ő is beszállt a kutatásba. Volt nála egy nagyobb látószöggel rendelkező halradar, amivel meg is találta a holttestet. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!