Zászlógyalázás miatt kitiltottak egy zenekart a Sziget Fesztiválról

A spanyol Tribade csapata vasárnap Izrael-ellenes feliratot festett a Szigeten egy izraeli zászlóra, ezért a szervezők a jövőben nem látják szívesen a fesztiválon őket. A rapbanda tagjai ellen a Tett és Védelem Alapítvány feljelentést tett – írja az Index.

Forrás: Index2022. 08. 16. 20:20
null
Budapest, 2022. augusztus 14. Calvin Harris skót lemezlovas (DJ), énekes, dalszövegíró és producer koncertje a 28. Sziget fesztivál negyedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 13-án este. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnapi koncertje után az Instagram-oldalán tett közzé egy videót a spanyol Tribade rapbanda arról, hogy a Sziget Fesztiválon megrongáltak egy sátorhoz kifeszített izraeli zászlót. A felvételen, amelyet időközben privátra állítottak, az látszott, hogy a zenekar tagjai „Free Palestine” és „Izrael nem létezik” feliratokkal látták el a zászlót, és egy péniszt is rajzoltak rá, azzal az utasítással: „Kapjátok be ezt!” 

Az eset nagy port kavart, és a fesztivál szervezőihez is eljutott a híre, amire a Sziget végül az Instagram-sztorijában reagált. 

A Sziget csaknem harminc éve indult, hogy olyan helyet teremtsen, ahol minden nemzet összejöhet a szeretet és a béke jegyében, és ez a cél továbbra is változatlan. A Tribade akciója szembemegy a nagyra becsült értékeinkkel a befogadásra és a tiszteletre vonatkozóan, mélységesen elítéljük ezt a gyűlöletkeltő tettet. A jövőben természetesen nem hívjuk vissza őket a fesztiválra

– olvasható a közleményben. 

 

A Tribade tagjai ellen a Tett és Védelem Alapítvány feljelentést tett. Közleményükben azt írják: 

Ez egy nagyon súlyos incidens, amely kimeríti az IHRA (Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség) új antiszemitizmus-meghatározását. Minden rendelkezésünkre álló eszközt be kívánunk vetni a magyarországi hatóságok előtt annak érdekében, hogy a bűnözőket elfogják és felelősségre vonják tetteikért.

A szervezet a zsidósággal szembeni gyűlölet érzelmi előkészítést megvalósító cselekmény okán tette meg a feljelentést közösség elleni uszítás (Btk. 332. §) bűncselekménye miatt.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.