Visszautasítja az Európai Parlament „Magyarország-ellenes álhírkampányát” a Fidesz EP-képviselőcsoportja

2022. október 04. 11:55

Gál Kinga és Deutsch Tamás a történtek miatt levélben fordult Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez.

2022. október 04. 11:55
null

Az elmúlt napokban az Európai Parlament központi és tagállami képviseleteinek közösségi média felületein „Magyarországot hamis színben feltüntető tartalom” jelent meg – olvasható a Fidesz EP-képviselőinek hivatalos oldalán.

„Az Európai Parlament kommunikációs gyakorlatában eddig példátlan, összehangolt lejárató akciót a Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportja nevében a leghatározottabban visszautasítjuk” – írta Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke és Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője Roberta Metsolának, az Európai Parlament elnökének címzett levelében .

Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője emlékeztetett:

a jelenlegi, válságokkal terhelt helyzetben Európa megosztása helyett összefogásra van szükség.

A Fidesz EP-képviselői levelükben felszólítják Metsola elnököt, hogy vessen véget az „álhírkampánynak” és számoltassa el a felelősöket.

A kampány az Európai Parlament közösségi médiafelületein legalább 12 nyelven jelent meg. Az EP angol, bolgár, horvát, cseh, finn, német, görög, holland, lengyel, portugál, szlovák és spanyol nyelvű közösségi média felületein megjelent tartalmak a szeptemberi plenáris ülésen elfogadott Magyarországról szóló Delbos-Corfield-jelentés legelfogultabb megállapításait jelenítik meg, azt a látszatot keltve, mintha az EP állásfoglalásában foglalt állítások tények lennének – ismertették. 

„Az EP baloldali többsége immár egy évtizede politikai bosszúhadjáratot folytat a magyar kormány ellen”

„Már az is az európai együttműködés aláásásaként értelmezhető, hogy az Európai Parlament baloldali többsége immár egy évtizede politikai bosszúhadjáratot folytat a magyar kormány ellen, az azonban végképp elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament adminisztrációja az egyik tagállammal szemben kiterjedt álhírkampányba kezdjen” – emelték ki a képviselők.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. október 05. 19:04
Mennyire veri magát már megint ez a sok ruszki szopó kutya!!! Visítsatok köcsögök!!!!!!!!!!!!!!
Gecorbi
2022. október 05. 15:04
Te Tompi, O1G lopasai ellen nem hőzöngtetek?
Kristály
2022. október 04. 20:31
Jó volna többször minden mondatban megemliteni hogy a Fidesz 54% -os párt és ilyen nagyságú támogatottság nincs Európában egyedi. A kritizáló nagy pofajuaktól meglehetne kérdezni hány százalékos pártot tetszik kéviselni 10% -ost ja nem csak 6%-os tetszik lenni biztos hogy szégyelnék magukat. Beléjük kell fojtani a szót azzal ami nekik fájó a %-uk.
Bobek04
2022. október 04. 20:21
Érdekes, a Fideszt cseppet sem zavarja a valóság. Nem veszik észre, hogy ahol nem kizárólag a szekta kezén lévő propaganda média az egyetlen tájékozódási pont, hanem a valóság is eljut az emberekhez, ott nehéz hazudozni. Csak egy apró infó az európai politizálásra is teljesen alkalmatlan liberálbolsevik fideszes képviselőknek: Az EP-ben NEM baloldali többség van, ezt maximum itthon, a hiveknek lehet mantrázni. A legnagyobb EP frakció az a Néppárti frakció, amit nemrég hagyott ott a libsi fidesz. Azért az vicces, hogy egy kommunista és ifjukommunista vezetőkből Soros pénzen alapított liberálbolsevik párt szabadelvű tagjai baloldaliznak, liberálisoznak. Jó reggelt kívánok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik