Közélet

Zelenszkij beszólt Vitalij Klicskónak

Volodimir Zelenszkij elnök egy Facebookon közzétett videójában bírálta Kijev polgármesterét amiatt, ahogyan az orosz támadások után áram és fűtés nélkül maradtaknak megszervezte a sürgősségi menedékhelyek létrehozását. Ez főként azért meglepő, mert a háború kitörése óta az ukrán elnök lényegében minden külföldi partnerének odaszólt, ám belföldön kínosan ügyelt arra, hogy az egység látszatát fenntartsa. 

Fotó: AFP

A villamosenergia-termelő rendszere elleni orosz rakétacsapások nyomán Ukrajna több ezer „legyőzhetetlenségi központot” állított fel, ahol az emberek melegedhettek, vízhez, internethez és mobiltelefonokhoz férhetnek hozzá. Zelenszkij szerint Vitali Klicsko kijevi polgármester és tisztviselői nem tettek eleget a segítségnyújtásért.

Sajnos nem minden városban teljesítettek jól a helyi hatóságok. Különösen Kijevben van sok panasz… Enyhén szólva is több munkára van szükség

– fogalmazott az ukrán elnök, és elmondta, hogy a szolgáltatások színvonala sok központban eltérő. Kijevben nem volt elég jó. Hozzátette:

Kérjük, legyen óvatos – a kijevi embereknek több támogatásra van szükségük… sokan közülük 20 vagy akár 30 órája áram nélkül vannak. A városházától minőségi munkát várunk.

 

 

 

Volodmir Zelenszkij klicskó
Kapcsolódó cikkek