Nagy az esély rá, hogy magyar vezetőedzője lesz Sallai és Szalai csapatának

Több mint tizenkét év után a nyáron távozik a német labdarúgó-bajnokságban szereplő és a magyar válogatott Sallai Rolandot, valamint Szalai Attilát is foglalkoztató Freiburg vezetőedzői posztjáról Christian Streich. A német Bild információi szerint többek között Lőw Zsolt neve is felvetődött Streich utódjaként.

2024. 03. 18. 20:10
LÕW Zsolt
München, 2024. január 13. Lõw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzõje interjút ad a közmédia munkatársainak a csapat müncheni edzõközpontjában 2024. január 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Freiburg hétfőn hozta nyilvánosságra az 58 éves Christian Streich döntését, hozzátéve, hogy „a megfelelő időben” megnevezi majd az új szakvezetőt. Streich Freiburgban nőtt fel és játékos-pályafutása nagy részét is ebben az egyesületben töltötte, majd edzette az U19-es gárdát, azután pedig másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Edzőként 29 évet húzott le a klubnál! Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott el az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, ahol jelenleg kilencedik. alapember a csapatban, azonban a kispadra szorult.

KIM, Mindzse; SALLAI Roland
Sallai Roland biztos pont a Freiburg csapatában (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

– Sokáig gondolkodtam ezen és számos egyeztetésen vagyok túl, de úgy hiszem, huszonkilenc év után eljött az idő, hogy új energiáknak, új szakembereknek és új lehetőségeknek adjak helyet. Száz és száz különleges élmény fűz ehhez a klubhoz, amely egyet jelent az életemmel, és nagyon hálás vagyok mindazért a szeretetért és támogatásért, amelyet itt kaptam – idézi a Freiburg közleménye Christian Streich vezetőedzőt.

A Freiburg múlt csütörtökön az Európa-liga nyolcaddöntőjében 5-0-ra kikapott a West Ham United vendégeként, és 5-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

 

 

Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideje dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő együttesek edzői között Streich szintén a második legrégebb óta regnáló tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

STREICH, Christian
Christian Streich (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

Lőw Zsolt is a jelöltek között

A Nemzeti Sport arról ír a Bild információi alapján, hogy Streich lehetséges utódjai között ott van Lőw Zsolt is. A Bayern Münchennél a szezon végén ugyancsak távozó Thomas Tuchel mellett másodedzőként dolgozó magyar trénerrel állítólag már többször felvette a kapcsolatot a Freiburg. A jelöltek között van továbbá Urs Fischer, Fabian Hürzeler, Lukas Kwasniok és a jelenleg a Freiburg utánpótlásrészlegénél dolgozó Thomas Stamm is.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Lőw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzője interjút ad a közmédia munkatársainak a csapat müncheni edzőközpontjában 2024. január 11-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.