idezojelek

Klárika is készül

Közösségi oldalán fejezte ki aggodalmát Dobrev Klára, Brüsszelbe delegált szamaritánus nővér.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktorék közönyösen nézik, hogy még sosem ért ennyire keveset a nyugdíjasok pénze, írja a közösségi oldalán Dobrev Klára, Brüsszelbe delegált szamaritánus nővér. „Nemcsak a tisztességes orvosi ellátás hiá­nya és az egyre növekvő rezsi miatt szenvednek, hanem azért is, mert a napi bevásárlás a létfenntartásért folytatott küzdelemmé vált.” Megtudjuk, kevés olyan felelőtlen kormány van, amelyik a bajban épp azoktól vesz el, akiknek a legnagyobb segítségre lenne szükségük. „Egy felelős kormány ilyenkor ad azoknak, akik egy ledolgozott élet után megérdemlik az emberhez méltó idős kort. Készülünk, hogy így legyen” – zárja bejegyzését a Szemkilövő-hegyi DK-vezér hitvese. „Ha annyira szívén viseli a szegények sorsát – javasolja egy kommentelő –, cselekedjék Jézus útmutatása szerint: Oszd szét vagyonod a szegények közt!” Egy másik hozzászóló bólint: ha Klárika aggodalma őszinte, akkor a Gyurcsány–Dobrev család hamarosan kiköltözik a zabrált Apró-villából, visszafizeti Láriferi privatizált milliárdjait, majd megkezdi a fegyházévtizedek letöltését.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jut eszembe, Gyurcsányné tavaly is előállt egy „szívszorító” nyugdíjas történettel. „Egy idős, anyagi gondokkal küzdő asszony a piacon gyümölcsöt válogatott, és látszott, azon vívódik, mit tegyen a kosárba. A szívem szakadt meg, azt számolgatta, tud-e venni az unokáinak.” (Jó lett volna, ha Klárika megkérdezi, és mit vitt az unokájának akkor, amikor a Gyurcsány-kormány elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat? Azt, amit nemrég épített vissza az Orbán-kormány. ) Ez a komment is tetszik: „Készülnek, Klárika? Mi is, mert a rendszerváltás csak félig sikerült.”

További Tollhegyen híreink

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.