Zavarba hozta Orbán bejelentése a Nyugatot, megint nem sikerült „összeputyinozni” a magyar kormányfőt

2022. november 26. 12:41

A magyar miniszterelnök ismét keresztülhúzta a nyugati számításokat.

2022. november 26. 12:41
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az orosz-ukrán háború kitörése felerősítette azokat a baloldali hangokat, amelyek szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségese.

Az amerikai sajtótól, az Európai Parlamenten át a hazai baloldalig

Olvasóink talán emlékezhetnek rá,

Az amerikai lap cikke szerint az autoriter kormányok általában egy karizmatikus és erős politikus vezetésével kerülnek hatalomra. Erről itt írtunk bővebben.

Nem sokkal később már az is kiderült:

az európai parlamenti képviselők többsége szerint is komoly problémát jelent a magyar kormány Oroszországhoz fűződő viszonya.

Pierfrancesco Majorino szociáldemokrata politikus szerint például „Putyin dezinformációjának legfőbb eszköze Európában és persze Magyarországon is nem más, mint Orbán Viktor”. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

De a magyar kormányfő „összeputyinozásából” természetesen a hazai baloldal sem maradhatott ki, lévén, hogy már a háború kitörése előtt is „Putyinhoz dörgölőzéssel” vádolták a magyar miniszterelnököt. Szabó Tímea írását a témában itt szemléztük.

Zavarba hozta a Nyugatot a kormányfő

A fenti kritikákkal ellentétben azonban kiderült: vélhetően inkább annak az orosz ellenzéki kutatónak lehet igaza, aki szerint 

Dmitrij Rudenkin rámutatott: szerinte még Oroszország sem tartja Putyin-barátnak Magyarországot, hiszen rátette hazánkat a barátságtalan országok listájára. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt látszik megerősíteni többek között az is, hogy

A magyar miniszterelnök a V4-ek kassai találkozójának kapcsán nyilatkozott, s kitért rá: Magyarország támogatja Finnország és Svédország NATO-tagságát és a következő év első ülésén ezt a parlament is napirendre fogja tűzni. Erről itt olvashat bővebben.

Tette mindezt annak ellenére is a magyar kormányfő, hogy

könnyen belátható, miért fájna Oroszországnak a svédek és a finnek NATO-csatlakozása.

Hiszen Svédország és Finnország belépésével Oroszország újabb NATO-s szomszédokat kapna, pedig a Kreml állítása szerint részben éppen emiatt harcolnak az ukránokkal. Erről ide kattintva olvashat bővebben. 

Ha tehát a fentiekhez hozzávesszük, hogy egy lengyel lap szerint Vlagyimir Putyin mellett Orbán Viktort is divatossá vált ütlegelni, hamar rájöhetünk, mi okozhatta, hogy ruhadarab úgy még nem akasztotta ki a világot, mint Orbán Viktor sálja.

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Összesen 309 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Callamus Roland
2022. december 05. 20:02
Baromi jó lesz, hogy még két ellenséges országot tudhatunk a hátunk mögött, akik bármikor szúrhatnak. Igaz, eddig sem kíméltek bennünket a magasságos EU-ban.
kecsketenyeszto
2022. november 27. 09:01
Az egybites szavazók csak aközött tudnak különbséget tenni, hogy valaki azt mondja béke, valaki meg fegyvert küld. Nyilvánvalónak tartják, hogy az utóbbi csak rossz lehet. Ennek ellenére még egyik sem tudta megmondani, hogy a szajkózáson túl hogyan is lehetne békét kötni. Ahhoz ugyanis buták, hogy tudják a békekötés egy folyamat és nem egy egyperces döntésen múlik. Egyfelől ha most fegyverszünettel elkezdődik, attól még a megszállt területeken gátlástalanul folytatódna az orosz terror az ukrán lakossággal szemben, amit nem hagyhat egy ország vezetője. Másfelől láthattuk, hogy putyin egy gátlástalan gyilkos, az energetikai létesítmények megsemmisítésének és civil létesítmények bombázásának egyértelmű következménye a lakosság, családok halálra ítélése. Orbán pedig egy féreg, aki ezt még támogatja is a függősége (orosz hitel Pakshoz) és a remélt haszna miatt. Tudomásul kell venni, hogy egy ilyentől akkor is függetlenedni kell, ha háromszor többe fog kerülni a gáz. Ez nem gazdasági, hanem elvi kérdés, csak a fideszesek többségének nem terjed idáig az intelligenciája.
Fed74
2022. november 27. 07:32
Tapsoljatok fideszes barmok, meg van a Brüsszeli 2/3-ad ! Most vonyíthattok fideszes kutyák, van miért!
Isten jobb keze
2022. november 27. 02:14
Keresztűl húzta???? Hülye gyerek jön az EU-s támogatás vagy nem?? Szerencsétlen agya ment xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik