Megvalósult a totális abszurd az újpesti rendelőkben

Olyan káosz alakult ki az ellenzéki vezetésű kerületben, amelyre ritkán lehet példát találni.

Munkatársunktól
Forrás: Metropol2023. 03. 31. 8:43
null

Olyan káosz alakult ki az ellenzéki vezetésű kerületben, amelyre ritkán lehet példát találni.

Az újpesti lakosok közül sokan jelezték, hogy a korábbi ígéretek ellenére rettentő hosszúak az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet várólistái.

A Metropol számos olvasója is nehezményezte a problémát, és több véleményt is közzé tettek az egyik kerületi Facebook-csoport hozzászólóinak kálváriájáról.

Időpontkérés csak személyesen, 2023-ban? Mindennapi abszurd az újpesti fenntartású SZTK-ban. Már azért is telefonálni kell, hogy mikor lehet személyesen időpontot kérni majd valamikorra. Az ígéret az volt, hogy megszüntetik a várólistát és hogy lesznek orvosok, mert ez nem pénzkérdés. Pénz van, de a helyzet ez. Jól van ez így? 

– írta az Újpest-Káposztásmegyeriek Facebook-oldal posztja, ahol aztán sokan osztották meg hasonló tapasztalataikat.

„November óta próbáltam mammográfiára időpontot kérni, sikertelenül. Egy nap volt megadva, hogy személyesen lehet bemenni időpontért a következő hónapra. Hogy mi? Akkor azon a napon fog Újpest ott tolongani? Nonszensz” – méltatlankodott egy IV. kerületi lakos, míg egy másik hozzászóló a megígért orvosokat hiányolta.

„Azt ígérték, hogy fiatal orvosokkal fogják feltölteni a létszámot! Lehet, még meg sem született az új orvosgeneráció, akikre ők gondoltak!” – jelezte a problémát az újpesti állampolgár.

A kerületben élő jelzése alapján nemcsak azt nehezményezik, hogy roppant hosszú a várólista, de maga az időpontkérés is rendkívül körülményes. 

A panaszáradat kapcsán a portál az újpesti városvezetéshez fordult, de nem kaptak ezidáig tájékoztatást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PixaBay)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.