Ursula von der Leyen és Kirill pátriárka is gratulált Orbán Viktornak

Az Európai Bizottság elnöke és az ortodox egyház vezetője és is gratulált Orbán Viktor miniszterelnök újraválasztásához.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 16. 18:52
Országgyűlés Orbán Viktor Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ön egyike annak a kevés európai politikusnak, akik munkájuk során figyelemreméltó erőfeszítéseket tesznek a keresztény értékek fenntartásáért, valamint a közerkölcs normáinak és a hagyományos család intézményének megerősítéséért

 − hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök újraválasztása alkalmából az ortodox egyház vezetője. 

Krill pátriárka kiemelte, tisztában van azzal, hogy a magyar kormányfő aktív védelmezője a közel-keleti és az afrikai országok üldözött keresztényeinek, továbbá levelében elismerően szól arról is, hogy az elmúlt években Magyarország és az orosz ortodox egyház jó kapcsolatokat épített ki egymással. 

A pátriákra nagyra értékelte, hogy Orbán Viktor figyelemmel kíséri a Magyar Ortodox Egyházmegye szükségleteit, s Magyarország közreműködésével sikeresen építenek illetve újítanak fel ortodox templomokat, beleértve a Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyházat − amely mint fogalmazott − Budapest egyik építészeti ékköve.

A délután folyamán az Európai Bizottság elnöke is gratulált Orbán Viktor miniszterelnökké történt újraválasztásához. Ursula von der Leyen a Twitteren ekképpen fogalmazott: 

„az EU példátlan kihívásokkal néz szembe, de várja a közös munkát annak érdekében, hogy együtt sikeresen kezelhessék ezeket”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.