2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A tömegközlekedési térképről is eltávolították a fogaskerekűt

A jövő szerdai ülésen tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés Pokorni Zoltán azon előterjesztését, amelyben azt kéri a fideszes polgármester, hogy a vágány korszerűsítési munkálatainak befejezését követően indítsák újra a fogaskerekűt.

  • A tömegközlekedési térképről is eltávolították a fogaskerekűt

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes úgy reagált az előterjesztésre, hogy sosem állt szándékukban a fogaskerekű leállítása – tájékoztatott az InfoRádió.

A HBweb Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint a Budapest GO alkalmazás november 22-e óta meg sem található a fogaskerekű elérhetősége, újraindítási céldátum pedig nincs. Emellett arról is írnak, hogy „az őszi karbantartást félbehagyták, az üzem dolgozóit a BKV-n belül határozatlan időre más munkahelyeken helyezték el”.

Ahogy arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, november 11-én az energia- és gazdasági válságra hivatkozva ideiglenesen leállította a fogaskerekűt a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. Ezt a fenntartó a kötelező rekonstrukció mellett azzal indokolta, hogy rendkívül alacsony a jármű kihasználtsága, ideiglenes leállításával pedig több mint 120 millió forintot spórolhat Budapest.

Ezzel szemben az InfoRádió felidézte, hogy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület bejegyzését, amely szerint „a fővárosi politikusok, mindegyik oldalról, cinkosan hallgatnak” és Karácsony Gergelyék meg akarják szüntetni a fogaskerekűt, mert nem is kért forrást a fogaskerekű fejlesztéséhez.

Felidézték az Index cikkét is, amelyben arról írt, hogy Kiss Ambrus megígérte: lobbizni fognak annak érdekében, hogy erre legyen uniós (IKOP és RRF) forrás. A főpolgármester-helyettes szerint nem a kormánynál kell ezt megtenniük, habár épp a kormány nyújtja be az RRF-források elnyeréséhez a projektlistát az Európai Bizottsághoz – tették hozzá.

Fotó: Kurucz Árpád

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!