Deutsch Tamás: Azonnal váltsák le Delbos-Corfield képviselőt!

A magyar titkosszolgálatokat rágalmazta a Magyarországról szóló brüsszeli jelentés francia zöldpárti készítője.

Munkatársunktól
2023. 02. 08. 20:26
DELBOS-CORFIELD, Gwendoline; KAILI, Eva
Strasbourg, 2023. január 17. Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselõ az Európai Parlament strasbourgi épületében tartott sajtóértekezleten 2023. január 17-én. Delbos-Corfield az egyik jelölt az EP alelnöki tisztségére, amelyrõl leváltották a korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezett Eva Kaili görög szocialista párti EP-képviselõt. MTI/AP Fotó: Jean-Francois Badias
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gwendoline Delbos-Corfield haladéktalan leváltását kezdeményezik a Fidesz európai parlamenti képviselői – jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV-ben. Mint mondta, 

a francia zöldpárti EP-képviselő példátlanul botrányos kijelentést tett egy brüsszeli jogállamiságról tartott konferencián, így alkalmatlanná és méltatlanná vált feladata ellátására. Hozzátette, elmozdításáért holnap reggel levélben fordulnak az Európai Parlament elnökéhez. 

A magyar képviselő szerint Delbos-Corfield átlépett egy vörös vonalat, amikor előre kitervelt módon azt állította, hogy Magyarország titkosszolgálati információkat szivárogtat egy unión kívüli országnak, jelesül Oroszországnak. Hangsúlyozta, egy olyan közpénzből szervezett konferencián beszélt a francia képviselőnő badarságokat, amely arról szólt, hogyan lehet hazugságok, rágalmak, gyalázkodások, csúsztatások keretében ártani Magyarországnak. Ráadásul ezt az egész konferenciát a fővárosi önkormányzat szervezte, sok pénzt és energiát áldozva erre, pedig folyamatosan arról panaszkodnak, hogy mindjárt csődbe jutnak – jelentette ki. Úgy fogalmazott, ez akkora túlzás volt, hogy még a francia képviselőnek is el kellett ismernie: „túltolta a biciklit”, emiatt pedig vállalnia kell a politikai felelősséget. – Aki az ő maradását támogatja, az a kollektív intézményes felelőtlenség állapota mellett van – mondta. 

Deutsch Tamás hangsúlyozta: Karácsony Gergely főpolgármester és Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője is a teremben ültek, és némán hallgattak, amikor a francia zöldpárti képviselő kijelentése elhangzott. 

A fideszes képviselő szerint ha Delbos-Corfield nem vallja be, hogy hazudott, Karácsonyék ugyanúgy visszhangoznák ezt a példátlanul botrányos kijelentést.

Borítókép: Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselõ az Európai Parlament strasbourgi épületében tartott sajtóértekezleten 2023. január 17-én. (Forrás: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.