Közélet

Még ki sem értek a frontra, máris hat orosz besorozott katona halt meg

Egyetlen kiképzőközpontban hárman is életüket vesztették, volt, aki saját kezével vetett véget életének.

Eddig hat, a szeptemberben elrendelt részleges mozgósítás után besorozott orosz katona vesztette életét úgy, hogy még ki sem vitték őket a frontra – írja a Moscow Times civil szervezetekre hivatkozva. Hárman közülük Szverdlovszk régióban, egy kiképzőközpontban vesztették életüket. 

one step ahead, legs in a row, military army boots in row sorozás, behív, behívás, orosz, ukrán, bakancs, katona, baka,
Fotó: Dzmitry Ryshchuk / Getty Images

Megerősíthetem, hogy hárman meghaltak. Egy szívrohamot kapott, a másik pedig öngyilkosságot követett el. A harmadikat hazaküldték betegség miatt, ahol végül májzsugorban elhunyt

– közölte Makszim Ivanov képviselő. Az öngyilkos katona ügyében vizsgálatot is indítottak. 

Az ukrán frontra küldi harcolni tinédzser fiait Ramzan Kadirov

A csecsen vezető komolyan veszi Moszkva parancsát, még 14 éves fiát is beadja a hadseregbe.

Rajtuk kívül még egy halálesetet jelentettek Vlagyivosztokból – szintén szívproblémák miatt –, illetve egyet Kabard- és Balkárföldről, valamint Szibériából is. 

A halálesetekben közre játszhat az is, hogy a Moszkvától távoli régiók vezetői annyira rettegnek Vlagyimir Putyin elnöktől, hogy az első parancsra gyakorlatilag mindenkit elkezdtek besorozni, aki él és mozog. Ennek következtében fordulhattak elő olyan esetek, hogy ezreket kellett hazaküldeni a kiképzőközpontokból, mert kiderült, hogy nem is kellene ott lenniük, vagy alkalmatlanok a harcra. 

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

 

 

 

sorozás haláleset orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek