idezojelek

Rémhírhozó Varju

A jegybank följelentette a Matolcsy szavait meghamisító Varjut, a rendőrség pedig rémhírterjesztés miatt nyomoz.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

„Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert a gazemberek ellopják” – napok óta ilyen sms-ekkel riogatja a magyarokat az ideiglenesen hazánkban állomásozó baloldal. Hogy ki küldte az üzeneteket, nem tudni, talán majd a rémhírterjesztés miatt máris megindított rendőrségi nyomozás kideríti. Mindenesetre árulkodó: most is jórészt ugyanazok kaptak ilyeneket, akiket a választás előtt az amerikai dollárokkal kistafírozott, Bajnai-féle DatAdat már megszórt kamu sms-ekkel. Eközben a közösségi médiában is csepegtetik a mételyt, hülyítik azokat a szerényebb szellemi képességű honfitársainkat, akik a legátlátszóbb DK-s hazugságokat is letüdőzik.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szellemi kútmérgezéshez az utolsó adag arzént tegnap a gyurcsányista Varju László szállította, kübliben. 

Az árnyékkormány szerint Matolcsy György szavai bizonyítják, hogy az Orbán-kormány a magyar emberek félretett pénzéből kísérelheti meg feltölteni az államkasszát

– tódította Varju. Továbbá: „Azonnal tisztáznia kell az Orbán-kormánynak, hogy nem nyúlnak hozzá az emberek bankban őrzött pénzéhez, mert a bizonytalanság akár bankpánikot is okozhat. Matolcsy saját szavai bizonyítják, hogy a veszély valódi.”
Hajmeresztően aljas. Azt hazudja, hogy Orbánék keltenek „bizonytalanságot” meg „veszélyt”, holott azt éppen ők, a Varju-féle károgók teszik, amikor kiforgatják a jegybankelnök szavait. Matolcsy tudniillik azt mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságában: „Magyarország olyan tartalékokkal rendelkezik a családoknál, vállalkozásoknál, ami a megnyert 2010-es évtized eredménye, csak amíg párnacihában vagy látra szóló betétben hever, addig nem vesz részt a válságkezelésben”. Aki ebből a mondatból azt a „következtetést” szűri le, hogy a kormány le akarja nyúlni az emberek megtakarításait, az egy velejéig gonosz, hazug gazember, aki készakarva tömeghisztériát akar kirobbantani. 

Esetleg egy közveszélyes, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő futóbolond, akit mihamarabb hangszigetelt helyre kellene csukni, kényszerzubbonyban, mielőtt eszelős szavaival bankpánikot kelt, s újabb támadási felületet kínál a forintot bedönteni akaró Soros-féle spekulánsoknak.

(Varju a kormányzati lenyúlás példájaként említi a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások „einstandját”. Ám hiába mantrázza a baloldal évtizede, a helyzet fordítva áll. A biztosítók tőzsdézték el a mi megtakarításainkat, talicskáztak ki tízmilliárdokat az országból Horn Gyuláék jóvoltából. Ők einstandolták a mi pénzünket.)
Kocsis Máté szerint jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra egy forint elleni támadást készítenek elő több irányból, amelyhez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzelfogható segítséget nyújt. 

Aki előre megfontoltan, külföldi érdekek szolgálatában valótlanságokat és rémhíreket terjeszt, ezáltal részt vesz egy forint elleni támadásban, az egészen biztos lehet benne, hogy vállalnia kell a büntetőjogi következményeket is, továbbá a magyar Országgyűlésben tisztséget nem viselhet

– fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Mindeközben a jegybank följelentette a Matolcsy szavait meghamisító Varjut, a rendőrség pedig rémhírterjesztés miatt nyomoz. E bűncselekményért akár három év szabadságvesztés is kiszabható, ami persze nevetséges. Aki ármánykodásával bankpánikot kelt, bedönti a forintot, s ezzel magyarok millióit a tönk szélére juttatja, annak nem három – hanem háromszáz év börtön járna. Aki pedig mindezt idegen zsoldban, külföldi érdekekért, a magyar kormány megpuccsolását áhítva teszi – miként Varju és Amerikából futtatott haverjai –, az a hazája ellensége. Az ilyennek a legsúlyosabb büntetés is túl enyhe.

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.