Horvát szakértő: A magyarokkal nyíltan közölni kellene, nem bánhatnak úgy a horvátokkal, mintha azok a vazallusaik lennének

2023. február 01. 12:01

Közben a horvát jogi egyetemek munkacsoportjának állásfoglalása szerint a Sanader és Hernádi elleni jogerős ítéletek nincsenek hatással a Horvátország és a MOL között létrejött szerződésekre.

2023. február 01. 12:01
null

A horvát Korrupcióellenes Tanács INA-üggyel kapcsolatos ülésének a nagy visszhang ellenére nem sok értelme volt, a helyzettel elégedetleneknek inkább javaslatokkal kellene előállniuk – mondta Davor Stern energetikai szakértő az Index.hr szerint.

Az energetikai szakértő szerint meglepő, hogy a Korrupcióellenes Tanács sosem állt elő az INA-üggyel kapcsolatos megoldási javaslattal. Stern meglátása szerint olyan ez, mint a párterápia, ha a házasságban valami nincs rendben.

A szakértő elmondta, ő régen is úgy látta és most is úgy látja, hogy „a dolgokat időben meg kell változtatni” és hogy a magyarokkal nyíltan közölni kellene, nem bánhatnak úgy a horvátokkal, mintha azok a vazallusaik lennének, hiszen sokszor ilyen módon lépnek fel.

Közben a horvát kormány közölte, jogi egyetemek munkacsoportjának állásfoglalása szerint a Sanader és Hernádi elleni jogerős ítéletek nincsenek hatással a Horvátország és a MOL között létrejött szerződésekre. A nemzetközi polgári jog jogászainak állásfoglalása szerint, amennyiben a MOL-lal kötött szerződés döntőbírósági klauzulái érvényesek, úgy a Horvát Köztársaság nem dönthet a MOL elleni ügyben. A horvát hírportál felelevenítette az ügy előzményeit is.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabulon a bőre őre
2023. február 04. 11:19
"Egyébként, ha közös királyunk van, akkor is függetlenek tőlünk." Vagyis királyhűek, a horvát bán nem független a királytól. https://hu.wikipedia.org/wiki/Horv%C3%A1t_b%C3%A1nok_list%C3%A1ja Szegényem.
brekker
2023. február 03. 13:38
Egyébként, ha közös királyunk van, akkor is függetlenek tőlünk.
excopp
2023. február 02. 11:14
"Stern was born in Zagreb on 18 June 1947. His father was a Hungarian Jew ...Stern himself was raised Jewish... Stern is a member of the Jewish community in Zagreb.... Stern is known for his philanthropy." - szándékosan az angol wikiből - mint egy igazi horvát Soros...
tetx
2023. február 02. 07:51
Gondolom összefügg azzal, hogy éppen tegnap bejelentették, hogy Horvátország elbukta az utolsó bíróságon is a MOL-INA pert, semmit sem tudott az állításaiból bizonyítani és 235mrd EUR kártérítést köteles fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik