A volt felesége, Demi Moore tett közzé egy videót a Twitter-oldalán, amin az látszik, ahogy 68. születésnapja alkalmából felköszöntik Bruce Willist. A színésznél 2022 elején diagnosztizáltak afáziát.

Bruce Willis And Wife Emma Heming Attend CocoBaba And Ushopal Activity In Shanghai SHANGHAI, CHINA - NOVEMBER 04: American actor Bruce Willis attends CocoBaba and Ushopal activity on November 4, 2019 in Shanghai, China. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)
Fotó: Getty Images

Az afázia olyan nyelvi zavar, amely stroke, baleset, agydaganat vagy egyéb betegség következtében alakul ki. Az afáziás betegek nagy része mindent tud és ért, csak nem tud megfelelően válaszolni. 

Willisről a születésnapja kapcsán olyan hírek is terjedtek, hogy az állapota rohamosan romlik, és már az édesanyját sem ismeri fel. 

Hiába súlyos beteg Bruce Willis, az Arany Málnán megmarad a saját kategóriája

Az Arany Málna díjat átadó Razzie Twitter-üzenetben fejezte ki sajnálatát a színészlegenda súlyos betegsége miatt, de a Legrosszabb színészi játék Bruce Willistől 2021-ben kategóriát akkor sem törlik a díjátadóról.

Az afázia súlyos agykárosodás, ami fokozatosan építi le a beteg kognitív képességeit. Volt olyan pletyka is, hogy az egykori akciósztár a betegség miatt egyre agresszívabban viselkedik és egyre nehezebben tud kapcsolatot tartani a közvetlen környezetével. Willis állapotáról most bárki képet kaphat Moore videóján keresztül. 

A felvételen látszik, hogy a színész örül a köszöntésnek, meghatódik és láthatóan felismeri a családtagjait.

Bruce Willis házastársa, Emma Heming nemrég az Instagram-oldalán kérte arra a nyilvánosságot, különösen a sajtó képviselőit, hogy 

hagyják békén a férjét, ha esetleg felismerik az utcán, ne menjenek oda hozzá, ne kiabáljanak rá és a támogató megnyilvánulásoktól is tartózkodjanak. 

Ez azt követően történt, hogy Willist először kapták lencsevégre Santa Monica utcáin, amióta diagnosztizálták nála az afáziát. Heming szerint hatalmas lépés volt a férjétől, hogy ennyi idő után az utcára ment, és ez fontos lépés a betegség elleni küzdelemben. Hozzátette, hogy a sajtó és a rajongók közeledése nem segít Willisen, akinek nem tesz jót, ha hirtelen letámadják az utcán – erről az Origo írt.

Adjanak neki teret. Hagyják a családunknak, vagy bárkinek, aki vele van, hogy biztonságosan eljuttassa őt A-ból B-be 

– mondta a posztjában Emma Heming.

Moore mellett Heming is közzétett egy videót a férjéről a születésnapja alkalmából. Az érzelmes videómontázst a férjével közös emlékeiből állította össze.