Ki nem találja, hol indított el bűnözési hullámot az ukrajnai háború

2023. június 05. 10:56

Egy rendőri vezető szerint az új helyzetre a feketepiac is reagált.

2023. június 05. 10:56
null

A brit rendőrök a mezőgazdasági géplopások közelmúltbeli megugrását az Oroszország ellen a háború miatt bevezetett szankciókkal hozták összefüggésbe – olvasható a Politico cikkében. A brit rendőrség szerint a szervezett bűnözői bandák gyorsan növekvő mennyiségben küldik Kelet-Európába az Egyesült Királyság gazdaságaiból ellopott gépeket és berendezéseket, és

az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciókat okolják a kereslet megugrásáért.

Az Egyesült Királyság Nemzeti Vidéki Bűnözés Elleni Egységét vezető Andrew Huddleston főfelügyelőnek ugyan nincs meggyőző bizonyítéka arra, hogy a felszerelés Oroszországba kerül, de azt mondja, hogy ő és vezető kollégái nem kételkednek benne.

„Ha a szakmai véleményemet kérdezné, egy olyan ország esetében, amely szankciók alatt áll, akkor szakmailag mindenképpen azt várnám, hogy a feketepiac erre reagál. Ezt teszik a bűnözők” – nyilatkozta a lapnak Huddleston.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. június 06. 06:37
Kíváncsi lennék, hogy kik lopják a gépeket? Akiknek jó kapcsolataik vannak keletre azok a lengyel és ukrán bevándorlók.
Tibibácsi
2023. június 05. 15:23
"Egy rendőri vezető szerint az új helyzetre a feketepiac is reagált." Például viktátorunk megadóztatja a megtakarításokat, ami után már fizettünk adót. Nem is keveset.Bár szerinte még ez is kevés. Heil Orbán!
Martell 2
2023. június 05. 14:39
Úgy látszik a brit tudósok és a brit hírszerzők után egy új vicckategória született, a brit rendőr. Nyilván pont a távoli Angliából fognak lopott traktort Oroszországba vinni. Miért nem mindjárt Ausztráliából ?
Johann Luipigus
2023. június 05. 14:16
Ha szakmabeli lennék, akkor azt mondanám, hogy ne találgass, hanem nyomozzátok ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik