Érthetetlen, sorsdöntő bírói baki a Roland Garroson

Holger Rune nagy csatában, döntő szett szuper tie breakben nyert Francisco Cerúndolo ellen, így jutott be a Roland Garros negyeddöntőjébe. A találkozó azonban egy nagy székbírói hibáról is emlékezetes marad, ráadásul Kader Nouni egy ponton belül hozott három rossz döntése jelentősen befolyásolta a meccs alakulását.

Magyar Nemzet
2023. 06. 06. 8:56
null
Párizs, 2023. június 5. Az argentin Franciso Cerundolo a dán Holger Rune ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2023. június 5-én. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holger Rune és Francisco Cerúndolo a Roland Garros nyolcaddöntőjében egy-egy játszmát nyertek, a harmadik szett elején azonban Kader Nouni székbíró is főszereplővé vált. Az argentin játékos egyenlőnél látszólag simán megnyerte a pontot adogatóként, mégis dán ellenfele jutott bréklabdához, amelyet aztán ki is használt.

Holger Rune Roland Garros
Holger Rune nagy csatában jutott a Roland Garros negyeddöntőjébe (Fotó: Christophe Petit Tesson)

Egy-egy brék minden meccsre nagy hatással lehet, igaz, Cerúndolo később még kiegyenlített a játszmában, mielőtt elveszítette azt 6:4-re.

De mi is történt? Cerúndolo tenyerese kétszer lepattant, mielőtt Rune még visszaemelte a labdát a túloldalra. Ezt az argentin jelezte, de azért, biztos, ami biztos, beütötte a második nyerőjét is a labdamenetben.

Nouni azonban nemcsak a dupla pattanást nem vette észre, hanem Runénak adta a pontot, mert szerinte Cerúndolo a hálónál gesztikulálva sportszerűtlenül zavarta ellenfelét…

Elintézem, hogy megbüntessenek

– zárta le a vitát a székbíróval Cerúndolo, aki talán Runétól is várta volna, hogy megadja neki a pontot, ahogy az argentin tette a tavalyi US Openen Andy Murray ellen.

– Amikor megütöttem a labdát, nem tudtam, csak futottam. De visszanézve nyilvánvaló, hogy kétszer lepattant a labda. Sajnálom az ellenfelemet, a teniszben, a sportban benne vannak a bírói tévedések – mondta a meccs után Rune, aki a tíz pontig tartó szuper tie breakben nyerte meg a döntő játszmát.

Rune a negyeddöntőben a tavalyi tornához hasonlóan Casper Ruud ellen játszik. Egy éve alaposan összevesztek a norvég sikerével zárult találkozó után.

Roland Garros, 4. forduló

Férfi egyes
Rune (dán, 6.)–Cerúndolo (argentin, 23.) 7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6
Ruud (norvég, 4.)–Jarry (chilei) 7:6, 7:5, 7:5
Zverev (német, 22.)–Dimitrov (bolgár, 28.) 6:1, 6:4, 6:3
Etcheverry (argentin)–Nisioka (japán, 27.) 7:6, 6:0, 6:1

Női egyes
Swiatek (lengyel, 1.)–Curenko (ukrán) 5:1-nél Curenko feladta
Gauff (amerikai, 6.)–Schmiedlová (szlovák) 7:5, 6:2
Haddad Maia (brazil, 14.)–Sorribes Tormo (spanyol) 6:7, 6:3, 7:5
Dzsábir (tunéziai, 7.)–Pera (amerikai) 6:3, 6:1

Borítókép: Francisco Cerúndolo hiába tiltakozott a bírói döntés ellen (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.