Miért rúgta ki a jóbarátját Novak Djokovics?

2024. március 27. 17:44

A világelső teniszező idén hullámvölgybe került, mégis váratlan, hogy a 12 Grand-Slam-trófeához segítő trénere talpára kötött útilaput. A szerb indokolta a váltást. Mutatjuk!

2024. március 27. 17:44
null

Megtorpant, történt már vele ilyen korábban is. Minden idők egyik, ha nem a legjobb férfi teniszezője eddig mindig talpra állt. Most meg a sarkára. Novak Djokovics szerdán a közösségi oldalán jelentette be, hogy befejezik az együttműködést a horvát edzővel, Goran Ivaniseviccsel.

Nosztalgia

A 2001-ben wimbledoni bajnok, immár 52 esztendős Ivanisevics közel hat éve csatlakozott Djokovics csapatához, 2019 óta dolgoztak együtt folyamatosan, 2022 márciusában lett a vezetőedzője, és az elmúlt hat évben 12 Grand Slam-tornagyőzelemhez segítette hozzá. Azaz a nagy sikerei feléhez. A 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb játékos a szakítás ellenére barátjaként tekint a horvát szakemberre.

„Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor meghívtam Gorant, hogy legyen a csapatom tagja. Még 2018-ban történt, Mariannal újítani akartunk, és egy kis varázslatot vinni a duónkba. Sőt, nem csak szervát hoztunk, hanem sok nevetést, mókát, évzáró első helyezést, rekorddöntő eredményeket és még 12 Grand Slamet (és még néhány döntőt) is azóta. 

Goran és én pár napja úgy döntöttünk, hogy nem dolgozunk együtt.”

Nézeteltérések

A szerb teniszsztár közleményének folytatásából kiderül, nem volt zökkenőmentes a szakmai kapcsolatuk, ugyanakkor – legalábbis szerinte – a barátság megmarad.

 A teniszpályán a kémiánknak megvoltak a maga hullámvölgyei, de a barátságunk mindig sziklaszilárd volt.

 Sőt, büszkén mondhatom, hogy amellett, hogy együtt nyertünk tornákat, párharcot is vívtunk Parchisiben... sok éven át. És – az a verseny számunkra sosem ér véget” – utalt a közös társasjáték-csatáikra Djokovics.

Hullámvölgy

Djokovics idén még nem nyert tornát.  Előbb kikapott az általa korábban tízszer is megnyert ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében a végül győztes Jannik Sinnertől, március elején pedig hatalmas meglepetésre már a harmadik fordulóban kiesett Indian Wellsben. A most zajló miami versenytől visszalépett, és már a salakpályás szezonra készül. Hogy ki lesz az új edzője, egyelőre nem közölte a 36 éves világsztár.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. március 27. 19:03
Djoko mindig is maximalista volt. Én nagyon tisztelem, szurkoltam neki mindig, mert egy rendkívül fair játékos volt. De 36 évesen már azért csodákat ne várjon magától szerintem. Goran egy nagyon rendes fickó, de valahogy sugárzik belőle valami gyengeség, elesettség. Sajnálom Gorant, mert amúgy egy barátságos egyéniség. Na, azért hajrá Djoko.
antallmiki
2024. március 27. 18:26
Goran a kedvenc tenisz játékosom volt a kilencvenes és a 2000-es évekig. Akkor én is játszottam, sőt miatta kezdtem el teniszezni. Az egyetlen olyan teniszező volt abban az időben, aki a katasztrófális mentális állapota ellenére rendre az ATP élmezőnyébe tartozott és versenyeket is szépen nyert. A Rafter elleni 2001-es döntő pedig maga volt a tenisz csoda, a pályán azt a Gorant lehetett látni, aki egész aktív játékos életében volt, vagyis küzdött saját magával, a pszichéjével és az idegeivel. Olyan teniszező volt, akinek a tudása alapján sorra kellett volna a Grand Slameket nyerni. A pszichéje, a szerencsejáték függősége és az alkohol függősége miatt viszont inkább kezeltetnie kellett volna magát, de ő inkább küzdött a magánéletében és küzdött a pályán is. Mandiner: Megint kihagytatok egy ziccert :) Azért itt lehetett volna egy kis kutatómunkát végezni Ivanisevicsről a copy/paste helyett, na de tudjuk, hogy ti a valódi újságírásra alkalmatlanok vagytok, és tenni sem akartok érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!