Fidesz: Hívják vissza Cseh Katalint tisztségéből!

A csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, Cseh Katalin az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 30. 11:31
Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti (EP-) képviselője az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje, azonnali visszahívása szükséges jelentéstevői tisztségből – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja csütörtöki közleményében.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levélben emlékeztette EP-képviselőitársait, hogy a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, Cseh Katalin az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje.

A delegációvezető kiemelte: a Ház maradék hitelének megőrzése érdekében az egyetlen elfogadható lépés Cseh Katalin jelentéstevői tisztségből történő azonnali visszahívása lenne.

A képviselőcsoport tájékoztatott, hogy Deutsch Tamás valamennyi európai parlamenti képviselőtársának elküldött levelében felhívta a figyelmet:

miközben a magyar baloldal hosszú esztendők óta folyamatosan korrupcióval rágalmaz mindenkit, aki él és mozog, kormánypárti politikusokat, kormánybarátnak kikiáltott üzletembereket, politikusok és más közéleti szereplők családtagjait, addig Az Európai Parlamentben az EU pénzügyi érdekeinek védelme – Csalás elleni küzdelem című jelentés felelőse éppen az a Cseh Katalin, aki ténylegesen egy milliárdos, az uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje, és akivel szemben jelenleg is folyik a nemzeti és európai uniós hatóságok vizsgálata

Aláhúzta: az a tény, hogy európai uniós források terhére elkövetett csalási ügy érintettje a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, nem csupán a Renew Europe nevű EP-frakcióról állít ki szegénységi bizonyítványt, de súlyosan rombolja az Európai Parlament és az Európai Unió amúgy is megtépázott tekintélyét.

 

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.