idezojelek

A magyarok ellen

Minél jobban nézzük, annál jobban látszik: irgalmatlan koponyákból áll Gyurcsányné minap összetrombitált árnyékbrigádja.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Minél jobban nézzük, annál jobban látszik: irgalmatlan koponyákból áll Gyurcsányné minap összetrombitált árnyékbrigádja. Például itt van ez a Komáromi Zoltán, akit egészségügyi árnyékminiszterré kiáltottak ki. Ő azt találta mondani, hogy a hazai kórházak harmadát nyugodtan be lehetne zárni, főleg a nem annyira jól felszerelt vidékieket. Dózert rájuk! Hát nem zseniális ötlet?! Persze előtte talán a vidéki embereket kéne fölszámolni, mert túlságosan fideszesek – de hát ilyet azért csak nem mondhat. (Egy másik gyurcsányista „szakértő”, Mihályi Péter viszont nem kertelt, kimondta még 2006-ban: a falu középkori hagyomány, meg kell szüntetni.)

Komáromi volt az is, aki a dühöngő vírusjárvány közepette a kínai és az orosz oltóanyag ellen hergelt. Büszkén kijelentette: nem ért egyet azzal, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. És állítólag ez a fickó háziorvos vagy mi a szösz…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aztán ott van Gyurcsányné gazdasági árnyékminisztere, bizonyos Dávid Ferenc, aki közölte: teljesen indokolatlan, hogy a személyi jövedelemadót visszaadták a kisgyermekeseknek. A DK-s parlamenti képviselő homlokközépig húzott szemöldökkel értetlenkedett, amiért Orbánék – nyilván színtiszta gonoszságból – megengedték a 25 év alattiak­nak is, hogy ne fizessenek szja-t. Pedig hát ezek a népelemek – kisgyermekesek, 25 év alatti ifjak – egyáltalán nem rászorulók (szerinte), sőt híresen gazdagok, ezért fizessenek csak, mint a katonatiszt.

Dávid árnyékember úgy vélte, vállalhatatlan 200 ezer forintra emelni a minimálbért. Továbbá rémes az extraprofitadó bevezetése, amely szegény nagyvállalatok nyereségét megcsapolja. Mert miért is ne lenne joguk degeszre keresni magukat a háborúra hivatkozva, ugyebár. (Hogy Brüsszel is épp most tervez bevezetni extraprofitadót? Oda se neki!) Dávid Ferenc „elkótyavetyélésnek” tartja, ha a kormány a lakosság hóna alá nyúl, és pénzzel is segíti a járványból való kikecmergést. Szerinte a rezsicsökkentés is tarthatatlan. Naná.

Meg hát minden más kormányintézkedéssel (is) baja van az árnyékban matató Dávidnak. Például azért káros a benzin- meg élelmiszerárstop, mert így az emberek nem tanulnak meg spórolni. Értsd: ha túl olcsó valami, akkor – a gyurcsányisták szerint – a sok hülye magyar hajlamos pazarolni, dőzsölni. Köztudott: árstopos kristálycukorban fürdenek, „jóárasított” UHT-tejjel zuhanyoznak. A magyarok már csak ilyenek… Ezt viszont nem szabad hagyni, meg kell őket nevelni! (A kampányban Márki-Zay Péter messiásjelölt is próbálta a magyarok fejébe verni: „Kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni!” Mire a hálátlanok leszavazták szegényt.) Gyanítom: az árstopok megszüntetésével nem csupán a népet lehetne móresre tanítani, hanem az éhkoppon tengődő multinacionális cégek, ügyeskedésben megfáradt mamutvállalatok extraprofitját is vissza lehetne tornászni az égig. Hogy utána egy részét visszaoszthassák az összellenzék kampányköltségeire.

Komáromi, Dávid és társaik. Itt lóg a levegőben a kérdés: miért nevezzük ezeket és a magyarországi ellenzék egyéb létformáit baloldaliaknak? Hol itt a baloldaliság, a szociális érzékenység? Hát a zaciban. S a (talán sosemvolt) baloldaliságukkal együtt hazaszeretetüket is elzálogosították külföldi tartótisztjeiknek. Ezért nem kell nekik világkiállítás, budapesti olimpia, atlétikai világbajnokság, ezért nem kellenek büszkeségre okot adó sportsikerek, ezért harcolnak Magyarország ­uniós szavazati jogának elvételéért, a hazánknak (vissza)járó pénzek elvételéért. Ők nem a kormány, hanem a magyarok ellenzéke.

Borítókép: Komáromi Zoltán, a DK képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.