Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel

Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel, írta Sanna Marin finn miniszterelnöknek Twitter-oldalán Orbán Viktor. A magyar kormányfő Sanna Marin egy interjújára reagált.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo, Twitter2022. 11. 29. 14:02
VON DER LEYEN, Ursula; ORBÁN Viktor; MARIN, Sanna ; PLENKOVIC, Andrej; LAGARDE, Christine
Brüsszel, 2022. június 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (j2), Sanna Marin finn (b2), Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök (b), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b3) és Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke (j) az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján 2022. június 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel – jelentette ki Orbán Viktor bejegyzésében.

Orbán Viktor úgy fogalmazott,

Magyarország eddig sem kötötte és ezután sem fogja összekötni az EU-s pénzek ügyét mással.

Mint írta, Magyarország támogatja Finnország NATO-csatlakozását, és annak ratifikálását a parlament januárban napirendre is tűzi.

Magyarországnak elvi álláspontja van több kérdésben. Így van ez mind a svéd–finn Nato-csatlakozás szempontjából, amit az ország támogat, mind a globális minimumadó, mind a szankciók ügyében, amelyeket nem támogat, és ez független az EU-s pénzektől.

Orbán Viktor Twitter-oldalán arra reagált, hogy az YLE közszolgálati rádiónak adott interjújában Sanna Marin arról beszélt, hogy „ha legközelebb találkozok Orbán Viktorral, egyenesen meg fogom tőle kérdezni”, hogy a NATO-ratifikáció „késleltetése” összefüggésben van-e az uniós források befagyasztásával. Hozzátette, bízik benne, hogy a magyar miniszterelnök nem kötné össze a két ügyet, mert Finnország sem tett így soha. „Mi mindig korrektek voltunk”, jelentette ki. 

Borítókép: Orbán Viktor magyar, Sanna Marin finn, Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján, 2022. június 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.