Finnország bemutatta az első transzgender műkorcsolyázóját, hatalmas bukta lett belőle + videó

A finnországi Espoo-ban lezajlott műkorcsolya Európa-bajnokság nyitóünnepségén egy transzvesztita volt az egyik műsorszám.

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023. 01. 30. 17:24
Minna-Maaria Aktiainen
Minna-Maaria Aktiainen Forrás: YLE TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finnországi Espoo-ban lezajlott műkorcsolya Európa-bajnokság nyitóünnepségén egy transzvesztita volt az egyik műsorszám. A középkorú férfi, aki Minna-Maaria Antikainennek nevezi magát, korábban beszámolt róla, hogy jéghercegnő szeretne lenni, és ezen elképzelésének teret is adtak az Európa-bajnokság szervezői, a média pedig asszisztált hozzá. A sajtóban olyan címmel jelentek meg írások, mint Egy férfi, aki jéghercegnő akar lenni, illetve Amikor a nem nem számít, Minna-Maaria – Egy bátor álom megvalósítása.

A műsorszámban, amelyben Minna-Maaria fekete mini tüllruhában lépett fel, a pálya szélén a nemzetek zászlajait fiatal lányok hozták be, középen pedig a korosodó transzvesztita, női ruhában korcsolyázva, próbált jégtáncfigurákat bemutatni. A sután előadott gyakorlat hamar teljes kudarcba fulladt. Az addig is szemmel láthatóan nagyon koncentráló finn transzvesztita egy ponton elvesztette az egyensúlyát és térden csúszott tovább. Innen egyedül felkelni sem tudott, ezért egy zászlót tartó fiatal lány siklott oda hozzá és segítette fel Minna-Maariát, amit a finn köztévé élőben közvetített.

A nőnek öltözött férfinak nem ez volt az első jégtáncelőadása. 2020-ban gésának öltözött, arcát fehérre festette és japán zenére próbált figurákat bemutatni a jégen.

Borítókép forrása: Twitter, Yle TV képernyőkép

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.