2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Soros-szervezetek az akkumulátorgyár provokátorai mögött

Soros Györgytől is kapott pénzt a debreceni akkumulátorgyár ellen tiltakozó egyik szervezet. Ezt maga az egyesület alelnöke ismerte el a Mediaworksnek. Molnár Ágnes azt mondta: civil szervezetek kapacitásfejlesztésére kapták a pénzt. Az Alternatív Közösségek Egyesülete már tavaly elkezdett tüntetéseket szervezni az épülő akkumulátorgyár ellen. Ez a szervezet 2017 óta összesen 2,2 millió dollárt kapott az Open Society Foundations-től.

  • Soros-szervezetek az akkumulátorgyár provokátorai mögött

Ezek a szervezetek az elmúlt hónapokban rendkívül hevesen tiltakoztak - egyebek mellett- a Debrecenben épülő akkumulátorgyár ellen. Olyan szervezetek és olyan emberek is, akik nem élnek a környéken.

Bertalan Attila, bár - közösségi oldala szerint - a Győr melletti Lipóton él, tehát 360 kilométerre a Hajdú-Bihar vármegyei székhelytől, mégis részt vett a debreceni akkumulátorgyár ügyén tartott közmeghallgatáson.

Ugyanakkor beruházás elleni tiltakozáshoz több politikai párt is csatlakozott. Az LMP hevesen tiltakozik a hatalmas méretű beruházás ellen. Ebbe a sorba illesztette tervét a Momentum is, akik azt mondták: akár Debrecenbe is leköltöznek a gyár ellen kampányolni.

A dollárbaloldal ügye különös fénytörést ad az akkumulátorgyár elleni hergelésnek

- vélekedett Nagy Ervin a HírTV Napindító című műsorában. A XXI. Század Intézet elemzője szerint világos: a dollárbaloldal korábban elfogadott külföldi támogatást politikai célok érdekében, és itt is jól érezhető a külföldi befolyásolási kísérlet.

Ugyanakkor a Debrecenben épülő akkumulátor gyárat a helyiek is vegyes érzelmekkel fogadták. Volt, aki örült a gyárépítésnek, van azonban olyan lakos is, aki fél a káros környezeti hatásoktól.

A debreceni vízmű Zrt. vezérigazgatója szerint attól nem kell aggódnia a helyieknek, hogy nem lesz elegendő ivóvize a városnak. Gorján Ferenc elmondta: Debrecen átlagos napi vízkészlete 105 ezer köbméter, ezzel szemben a lakosság és a gyárak - így az épülő üzem - vízigénye együttesen jóval kevesebb, csupán a 85 ezer köbmétert teszi ki. Ráadásul az akkugyár tisztított szennyvizet fog használni, ami olyan mértékűre van megtisztítva, hogy ne befolyásolja az életminőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!