idezojelek

Halálos bűn miatt ugrott a ballib média Sebestyén Balázs torkának

Ezt nem fogják neki soha elfelejteni.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon szereti a jeges sportokat. Bár sajnálatos módon korcsolyázni nem tudott megtanulni, pedig a barátai mindig csábították, hogy a legjobb hely a lányokkal való ismerkedésre a koripálya. De valahogy nem sikerült elsajátítania a fortélyát. Félix elsősorban a jégkorongért rajong, de a jégtáncot is kedveli. Ez utóbbi sportág iránt érzett szeretete jelentős mértékben a csinos hölgyektől eredeztethető, akik különböző világversenyeken, csillogó ruhákban, mesés koreográfiákkal kápráztatták el a jégtánc szerelmeseit. Ráadásul az 1980-as, Lake Placid-i téli ötkarikás játékokon a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtánckettős remek szereplése is hozzájárult ahhoz, hogy a fiatal hírlapíró a szívébe zárja a jégtáncot.  Ez a téma azért került a héten elő, és azért került Felhévizy homlokterébe is, mert az idei finnországi műkorcsolya Európa-bajnokság megnyitóünnepségének sztárfellépője egy transznemű, műkedvelő jégtáncos volt, ahogy írták, a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás jegyében. Minna-Maaria Antikainen, aki férfiként látta meg a napvilágot, 43 éves korában döntött úgy, hogy nőként folytatja az életét. A „hölgy” ötvenévesen kötelezte el magát a műkorcsolya mellett, és állítólag még érmet is szerzett 2017-ben egy oberstdorfi nem hivatalos világbajnokságon. Bár ez utóbbi információk valódiságát erősen megkérdőjelezi, ahogy szegény csetlett-botlott a jégen.

Bár elmondása szerint minden vágya az volt, hogy „jéghercegnő” legyen – nos ez nem igazán jött neki össze, mert finoman szólva sem volt szép látvány, ahogy ügyetlenkedett. Ezt követően az internet népe természetesen felkapta az esetet, pró és kontra hangzottak el érvek. Sebestyén Balázsék is foglalkoztak a nem szokványos produkcióval. Balázs nagyon határozott véleményt fogalmazott meg:

„Hol tart ez az egész? Miért nem merik azt mondani a szervezők, hogy nem csúszol? Lefekszenek az ideológiának, és azt mondják, hogy neki csúszni kell, mert átoperáltatta magát, és transzfóbok leszünk, ha nem engedjük.”

Majd ezek után még hozzátette az alábbiakat, ami aztán végleg kiverte a biztosítékot a liberálisoknál:

„Nem a transzokkal van a baj, és ez nagyon könnyű ideológia, hogy te transzfób vagy. Nem, nem vagyok transzfób. Csak nem vagy odavaló. Nem kell neked ott csúszni, nem érdekel, hogy mi akartál lenni, ez a személyes drámád, a személyes történeted, annak operáltatod magad, aminek akarod. Ha te vizsla akarsz lenni, nyalogassál vadászházat, csak ne kelljen, hogy téged vizslának szólítsalak. Ne várd el tőlem. Csak nekem ne kelljen veled vizslaként viselkednem.”

Több se kellett a ballib médiának, azonnal a műsorvezető torkának estek, mert ez a téma nekik szent és sérthetetlen, igazi halálos bűn, ha valaki ebben a témában más véleményt fogalmaz meg, mint amit ők képviselnek. A 444.hu egy igazi olvasóbarát címmel jelentkezett, ami mindent elárul a liberálisok észjárásáról: Sebestyén Balázs többször elmondta a rádióban, hogy nem transzfób, miközben olyan transzfób szöveget nyomott le, amit hallva a komplett Fidesz–KDNP állva tapsolna.

Helyben vagyunk.

Ugyan Balázs finoman sem nevezhető a kormánypártok feltétlen hívének, mégis azonnal a ballibek célkeresztjébe került, amint olyat mert mondani, ami sérti a hatalmas, módfelett pc és haladó liberális érzékenységet. Ráadásul azon nyomban megkapta a homofób jelzőt is, és szemrebbenés nélkül azonosították a Fidesz–KDNP-vel.

Az senkiben sem merül fel, még csak véletlenül sem, hogy ennek az egésznek mi értelme van. Egyáltalán miért kell egy korcsolyázni nem tudó embert felengedni a jégre egy komoly világverseny gálaműsorában? Tényleg csak azért, mert történetesen transznemű?

– Hangsúlyozzuk ki: nem az volt a fő probléma, hogy transznemű a táncosunk, hanem az, hogy a tudása nem predesztinálta arra, hogy fellépjen a világversenyen. De nagyon úgy látszik, hogy a focipályák szivárványos csapatkapitányi karszalagja után már a jégpályák is célkeresztbe kerültek. Az előbbinél a férfiasság, az utóbbinál pedig a nőiesség lejáratása a cél, magának a sportnak a megszégyenítéséről ne is beszéljünk – gondolta mérgesen Felhévizy, majd kikereste a videómegosztón Regőczy Krisztináék valóban szemet gyönyörködtető táncát egy régi felvételen, csak hogy megnyugodjon a lelke.

Borítókép: Sebestyén Balázs, a Rádió 1 műsorvezetője (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.